Pihlajalinna Kymijoki laajentaa terveyspalveluitaan Kouvolassa ja palkkaa samalla lisää henkilöstöä
Pihlajalinna Kymijoki tarjoaa jatkossa työterveyspalvelujen lisäksi erikoislääkärin palveluja. Myös toimipisteiden aukioloaikoja pidennetään.
Terveysyritys Pihlajalinnan omistaman Pihlajalinna Kymijoen toimipisteet Kotkassa, Kouvolassa ja Haminassa laajenevat työterveysasemista lääkärikeskuksiksi. Niissä tarjotaan erikoislääkärin palveluja. Pihlajalinna sai luvan toimipisteiden laajentamiseen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta kesäkuussa.
Toimipisteissä on jo aloittanut ortopedian vastaanotto. Jatkossa lääkärikeskuksissa tarjotaan myös muun muassa korva- ja kurkkulääkärin, lastenlääkärin, psykiatrian ja fysiatrian palveluja. Toiminta alkaa vaiheittain syksyn aikana. Lisäksi jokaiseen toimipisteeseen tulee oma laboratorio ja kuvantaminen.
Myös toimipisteiden aukioloaikoja pidennetään nykyisestä iltapäiväneljästä myöhäisempään iltaan. Lääkäripalveluja tarjotaan myös viikonloppuisin, kunhan erikoislääkärien vastaanotot avataan, Pihlajalinna Kymijoen toimitusjohtaja Anu Neuvonen kertoo.
Ensimmäiset uudet tekijät palkattu
Palvelujen laajentaminen vaatii lisää henkilöstöä. Tällä hetkellä Pihlajalinna Kymijoessa työskentelee 92 henkilöä, joista noin 50 Kouvolassa. Kuusankosken toimipisteellä työskentelee viisi henkilöä. Neuvonen ei osaa vielä arvioida, kuinka suuren määrän uusia työntekijöitä yritys kaikkiaan aikoo rekrytoida.
— Mitä enemmän laajennamme, sitä enemmän tietysti rekrytoimme.
Ensimmäiset kaksi uutta työntekijää aloittavat työnsä syyskuussa, toinen Kouvolassa ja toinen Kotkassa. Suurin tarve uusille työntekijöille on lokakuusta alkaen. Silloin aukioloajat laajenevat.
Mitä enemmän laajennamme, sitä enemmän tietysti rekrytoimme. — Anu Neuvonen
Kymenlaaksoon on ollut vaikea saada lääkäreitä, mutta Neuvosen mukaan heidän yrityksensä on onnistunut palkkaamaan uutta henkilöstöä.
Pihlajalinna Terveys osti alkuvuodesta Kymijoen Työterveyden Kotkan kaupungilta. Pihlajalinna Kymijoki -nimellä nykyisin operoivassa yrityksessä eletään tällä hetkellä siirtymävaihetta. Lokakuun alussa yritys saa käyttöönsä muun muassa Pihlajalinnan potilastieto- ja puhelinjärjestelmän.
Tuolloin Pihlajalinna Kymijoki ottaa käyttöön myös etälääkäripalvelut, jotka toimivat puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Lääkäri on yhteydessä potilaaseen ensin chatin kautta ja tarvittaessa myös videon välityksellä.
— Sovelluksen avulla voidaan hoitaa pieniä virtsatietulehduksia, flunssan oireita, päänsärkyä ja muuta mitä pystytään diagnosoimaan puhelimen välityksellä. Hoito menee entistä enemmän tähän suuntaan. Se on asiakkaallekin helpompi, kun voi hoitaa vaivat omalta kotisohvalta tai työpaikalta, Neuvonen sanoo.
Pelkät työterveyspalvelut eivät riitä
Entisen Kymijoen Työterveyden henkilöstö on ollut hyvillä mielin yrityskaupasta, Neuvonen kertoo. Hänen mukaansa henkilökunta odottaa mielenkiinnolla mahdollisia uusia työtehtäviä. Neuvonen huomauttaa, että ilman yrityskauppaa Kymijoen Työterveyden olisi ollut vaikea jatkaa.
— Emme välttämättä olisi pystyneet toimimaan esimerkiksi sote-keskuksena. Pelkässä työterveyshuollossa toiminen on aika suppea ala. Oli hyvä, että lähdimme etsimään isompaa kumppania taustatueksi.
Kouvolan kaupunki käynnisti työterveyshuollon kilpailutuksen
Kouvolan kaupunki on käynnistänyt työterveyspalvelujen kilpailutuksen. Kaupunki on julkaissut hankintailmoituksen ja pyytänyt osallistumishakemukset 14. elokuuta mennessä. Sen jälkeen käynnistetään neuvottelumenettely. Neuvotteluihin kutsutaan kaikki kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset täyttävät ehdokkaat.
— Tavoitteena on, että pääsemme mahdollisimman nopeasti etenemään asioissa. Tarkoitus on, että vuodenvaihteessa meillä on kilpailutuksen kautta valittu palvelujen tuottaja, henkilöstöjohtaja Päivi Karhu sanoo.
Kaupungin työterveyspalvelut on tuottanut Kymijoen Työterveys oy. Pihlajalinna Terveys oy osti yhtiön koko osakekannan Kotkan kaupungilta alkuvuodesta. Kaupan jälkeen Kouvolan kaupungin on pakko kilpailuttaa työterveyshuollon palvelut.
Kymijoen Työterveydellä on ollut asiakkaana noin 12 000 henkilöä Kouvolasta. Heistä lähes puolet on kaupungin palveluksessa.
Kymenlaakson yhteinen sote-kuntayhtymä aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Sen jälkeen työterveyshuollon piirissä on noin 3 400 kaupungin työntekijää.
Kaupungin työterveyspalvelujen bruttomenot olivat viime vuonna 2,7 miljoonaa euroa.
Pihlajalinna osti Kymijoen Työterveyden
Kotkan kaupunki myi alkuvuodesta kaikki omistamansa Kymijoen Työterveys oy:n osakkeet Pihlajalinna Terveys oy:lle.
Kauppahinta oli noin kahdeksan miljoonaa euroa.
Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella.
Kotkan, Kouvolan ja Haminan työterveysasemat laajenevat lääkärikeskuksiksi.
Kouvolassa Kymijoen Työterveys on vastannut muun muassa Kouvolan kaupungin työterveyspalveluista.