Alkuvuosi hiljainen Kouvolan elokuvateattereissa — Rokka, Hietanen ja Mielensäpahoittaja pelastavat syksyn

Lukas Pearsall

Elokuvavuosi 2017 on käynnistynyt edeltäjiään hiljaisempana, mutta syksystä odotetaan vilkasta.

Kotimaisia elokuvia ei kuluvan vuoden alkupuolella ole tullut ensi-iltaan yhtä paljon kuin parina edeltäneenä vuonna. Se on näkynyt katsojamäärissä, arvelee Kuusankoskitalossa toimivan Studio 123:n teatteripäällikkö Elise Brandt.

— Kaikki riippuu siitä, millaisia elokuvia tulee ensi-iltaan. Tänä keväänä ei ole ollut niin paljon odotettuja kotimaisia uutuuksia kuin vuosi sitten.

Silti sekä Studio 123:n että kauppakeskus Veturin Kino 123:n alkuvuoden katsotuimpien listan kärkipäässä on tammikuussa ensi-iltaan tullut Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen.

Kino 123:n toimitusjohtaja Marko Hartama näkee edessä valoisamman ajan. Kevät tuntuu kääntäneen suunnan.

— Pääsiäisviikonloppu oli erinomainen. Nyt on tulossa pitkä sarja isoja amerikkalaisia ensi-iltoja viikoittain, joten ihan hyvältä näyttää.

Loppuvuoden näkymät ovat kotimaistenkin elokuvien osalta paremmat. Vuoden alkupuolen notkahduksen pitäisi Brandtin ja Hartaman mielestä vähintäänkin tasoittua tulossa olevan ohjelmiston avulla.

— Uusi Mielensäpahoittaja-elokuva varmasti kiinnostaa. Ensimmäinen osa oli yllättävän iso hitti, Brandt arvioi.

Uusi Tuntematon sotilas on niin ikään sellainen syksyn ensi-ilta, jonka tiedetään kiinnostavan yleisöä — Hartaman mukaan siihen on jo nyt kyselty lippuja.

TOP 5 elokuvat Kouvolassa

Alkuvuoden 2017 tilanne

Kino 123:

1. Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviö

2. Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen

3. Sing

4. La La Land

5. Lego Batman -elokuva

Studio 123:

1. Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen

2. Beauty and the Beast - Kaunotar ja Hirviö

3. Sing

4. La la land

5. Tom of Finland

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.