Kouvolalaiset nuoret voivat hakea puhelinsovelluksella keikkatöitä — tarjolla 200 tuntia

Tiina Malinen

Anjalan nuorisokeskus toimii yhtenä töiden tarjoajana. Arkistokuva.
Anjalan nuorisokeskus toimii yhtenä töiden tarjoajana. Arkistokuva.

Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Lakritsi sponsoroivat 200 tuntia keikkatyötä nuorille jaettavaksi Work Pilots –puhelinsovelluksella, kertoo Kouvolan Innovation Oy:n tiedote. Eri tahojen auki laittamia keikkoja voivat hakea kaikki sovellusta käyttävät.

Kouvolassa hyödynnetään Work Pilots –puhelinsovellusta yhtenä keinona auttaa nuorten työllistymistä. Sovellusta testattiin Kouvolassa alkuvuodesta ja nyt se on kaikille käyttäjille avoin.

Kouvolan Lakritsi ja Kouvolan kaupunki sponsoroivat kumpikin sata tuntia keikkatyötä kesä-elokuussa. Duunit teettää kaikkiaan kymmenen eri tahoa eri puolilla Kouvolaa. Mukana ovat Myllykosken Latu, Mannerheimin lastensuojeluliiton Kymen piiri, Valkealan museoyhdistys, Kettumäen kansanpuisto, Anjalan nuorisokeskus, Kouvolan Nuorkauppakamari, Kymenlaakson partio, MLL:n Jaalan paikallisyhdistys, Kouvolan Pallonlyöjät KPL ja Elimäen Vauhti.

Osa mukana olijoista on jo teettänyt lahjaksi saamansa tunnit, mutta työtehtäviä on edelleen auki ja aukeamassa.

Keikat ovat kestoltaan muutaman tunnin mittaisia ja niissä on tarjolla hyvin erilaisia työtehtäviä. KPL:n tehtävissä on päässyt kioskitöihin, MLL Kymen piirin keikat olivat Itä-Länsi-tapahtuman Leikkilässä lasten ohjaamisen parissa ja Anjalan nuorisokeskuksessa keikat toteutetaan kansainvälisellä työleirillä.

Nuorille keikat tarjoavat mahdollisuuden paikata kesätyötilannettaan, jos kesäduuni jäi saamatta. Suositusikäraja sovelluksen käyttämiseen on 15 vuotta.

— Sovellus sopii työkokemuksen kerryttämiseen erityisesti niille nuorille, joilla kokemusta ei ole kertynyt vielä lainkaan. Idea on, että juuri nämä keikat voisivat auttaa seuraavan työpaikan saamisessa – ehkä juuri sen ensimmäisen, sanoo Duunista toimeen –hankkeen projektipäällikkö Taru Rantanen, joka on koordinoinut tuntien jakamista Kouvolassa.

Sovelluksella on haluttu tehdä muutaman tunnin keikan teettäminen vaivattomaksi yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille. Nuorille se tarjoaa helpon mahdollisuuden hakea ja ottaa vastaan työtä silloin kun se itselle sopii. Sovellus toimii Android- ja iOS-puhelimilla ja sen lataaminen ja käyttäminen on nuorelle ilmaista. Palveluun voi kirjautua myös nettiselaimella.

— Tärkeintä sovelluksessa on keikkojen tuominen nuorten ulottuville. Loppu on kiinni nuorten omasta aktiivisuudesta, Rantanen toteaa.