KooKoon Eero Savilahti teki liigauransa ensimmäisen hattutempun Lappeenrannassa — KooKoo on voittanut kaksi viimeisintä vierasotteluaan SaiPaa vastaan yhteismaalein 14—2!

Mika Strandén

Eero Savilahti saa onnittelut Patrick Bjorkstrandilta KooKoon 0-4-maalista. Paikalle liukuu myös Anrei Hakulinen. Taustalla SaiPan Kasperi Torikka miettii, mitä tuli toilailtua kiekon kanssa oman maalin edessä.
Eero Savilahti saa onnittelut Patrick Bjorkstrandilta KooKoon 0-4-maalista. Paikalle liukuu myös Anrei Hakulinen. Taustalla SaiPan Kasperi Torikka miettii, mitä tuli toilailtua kiekon kanssa oman maalin edessä.

Voiko ihanammin jääkiekon Liiga enää alkaa? Kouvolassa vastaus on ei voi. Tai kuten KooKoon faniryhmä Kuudes Kenttäpelaaja hoilasi: Hyvää yötä, Lappeenranta!

KooKoo muutti harjoituskaudella maalinteko-ongelmista muotoutuneet kysymysmerkit hyytäviksi tehoiksi perjantaina SaiPaa vastaan vieraskaukalossa. Toisen erän tehohetkellään ottelun ratkaissut kouvolalaisjoukkue mässäili 1—7 (0—1, 1—3, 0—3) -voiton perjantaina Kisapuiston jäähallissa.

Ekasta maalista en tiedä, mitä SaiPan pakki touhusi, kun se käänsi kiekon minulle.

Kummankaan seuran toimistolla ei haluta muistella penkin alle mennyttä viime kautta. 13. sijalta tähän kauteen ponnistava KooKoo näyttää päässeen tilanteesta liigajumboksi jäänyttä SaiPaa paremmin ylitse. Lisää vettä myllyyn heittää se tilastofakta, joka kertoo, että tasan puoli vuotta sitten KooKoo talloi SaiPan Kisapuistossa samoin lukemin 1—7.

KooKoolla neljä eri maalaria

Omat kasvatit vastasivat kauden avausmaalista 16. minuutilla, kun Mikko Virtanen (1+0) ohjasi Arttu Pellin (0+1) lämärin konkarivahti Jussi Markkasen verkkoon.

Tasaisen ja kurinalaisen avauserän jälkeen alettiin pelata yhtä maalia. Michael Keränen (2+0), Patrick Bjorkstrand (1+1) ja liigauransa ensimmäisen hattutempun 188. runkosarjaottelussaan tehnyt Eero Savilahti (3+0) muuttivat toisessa erässä numerot pikavauhtia 0—4:ksi. Aikaa kolmen maalin tekemiseen KooKoo käytti kolme minuuttia ja kaksi sekuntia.

Toista kauttaan KooKoota edustava Savilahti viimeisteli viime kaudella 59 ottelussa kahdeksan pussia.

— Eihän sitä meinannut uskoa, kun kolmas osui. Kaksi viimeisintä maalia oli ihan nättejä, ja niistä voi kiittää jätkiä. Siis (Siim) Liivikiä maskista ja (Miikka) Pitkästä syötöstä.

— Ekasta maalista en tiedä, mitä SaiPan pakki (Kasperi Torikka) touhusi, kun se käänsi kiekon minulle. Markkanenkin oli vähän pihalla, Savilahti veti yhteen kolmen maalin iltansa.

Harjoitusotteluissa yhteensä 10 maalia, nyt 33 minuutissa 7 osumaa

Kahdeksassa harjoitusottelussa KooKoo onnistui maalinteossa pelitilanteissa vain kymmenen kertaa. Kisapuistossa kouvolalaismiehistö purskautti 33 peliminuutin sisällä häikäisevästi seitsemän häkkiä.

— Harjoituskausi oli mitä oli. Onneksi opimme siitä, ja niitä asioita on yritetty muuttaa. Meillä on erittäin yhtenäinen ja voitonhaluinen porukka, vaikka meillä on vasta lyhyt historia. Ei jää ainakaan siitä kiinni, että joku joukkueesta liisisi (luistaa, jättää joku homma tekemättä) joissain asioissa, Savilahti huomioi.

Järvenpäältä väkevä 32 torjunnan paluu

KooKoo höykytti SaiPaa neljän eri maalintekijän voimin, ja kaikkiaan 12 pelaajaa avasi pistetilastonsa heti kauden aloituksessa.

— Laajalla rintamalla tuli heti tehoja. Meillä ei ole vain tietyt äijät, jotka ratkovat pelejä. Tulemme olemaan vahvoja, kun pelaamme näin tiiviisti, Savilahti painotti.

Yksi murskavoiton tähdistä oli pitkältä sairauslomalta itsensä hyvään kondikseen jumpannut maalivahti Juha Järvenpää (32/33 torjuntaa), joka pelasi virallisen ottelun Liigassa ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun 2016. Järvenpään virettä kysyttiin varsinkin ottelun puolivälissä, kun KooKoo taisteli yli puolitoista minuuttia kahden miehen alivoimalla Niko Tuhkasen (0+1) ja Jake Newtonin (0+1) päällekkäisten jäähyjen aikana.

Keräsen loukkaantuminen harmina — Kunyk lensi suihkuun

Juonikkaan hyökkääjän Michael Keräsen loukkaantuminen ottelun 45. minuutilla heitti ikävän varjon KooKoon muuten mainiolle ja iloiselle illalle. Vasta iltapäivällä pelilupa-asiansa kuntoon saanut SaiPan kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk tööttäsi laukauksensa lähettänyttä Kerästä täysin pimeästä kulmasta. Kunyk sai päätuomari Teemu Salmiselta pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja poistui suihkuun samalla kun Keränen talutettiin kaukalosta hoitotoimenpiteisiin.

KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli toki tyytyväinen, mutta ei paukutellut henkseleitään seitsemästä tehdystä maalista huolimatta. Puolustuspeliä kehunut Tuokkola muistutti, että runkosarjaa on jäljellä vielä 59 ottelua.

— Jalalla haastoimme hyvin SaiPaa. Heittäydyimme peliin nimenomaan luistelemalla. Keräsen kohtalo harmittaa, mutta meillä on Liigan kurinpito sitä varten. Ne tehköön hommansa siellä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.