Väylävirastossa ei vielä tiedetä Kimolan kanavan avaamispäivää – Kanavan sulun parkkipaikalle avataan loppukesän ajaksi konttikahvila

Kahvila avautuu heti, kun konttiin saadaan sähköt.

Katja Juurikko

Virtakiven Saunan yrittäjä Eija Parkkinen avaa Kimolan kanavan sulkupaikan läheisyyteen konttikahvilan. Arkistokuva.
Virtakiven Saunan yrittäjä Eija Parkkinen avaa Kimolan kanavan sulkupaikan läheisyyteen konttikahvilan. Arkistokuva.

Kimolan kanavan avaamisen päivämäärä ei vielä ole tiedossa, eikä avaamispäivä selviä tällä viikolla. Asia vahvistetaan Väylävirastosta.

– Kanavalla tehdään tällä ja ensi viikolla koekäyttöä, projekti-insinööri Marianne Vuorenmaa kertoo.

Kanavan oli tarkoitus avautua kesäkuun alussa. Avaaminen viivästyi sulkurakenteissa havaittujen teknisten ongelmien takia.

Väylävirasto ilmoittaa kanavan avautumisesta viikkoa ennen avaamispäivää. Tieto avaamispäivämäärästä saadaan näillä näkymin aikaisintaan ensi viikon loppupuolella.

Sulkuportin parkkipaikalle avataan konttikahvila

Kimolan kanavan sulkuportin pysäköintipaikalle avataan lähiaikoina konttikahvila. Kahvilan yrittäjänä aloittaa Voikkaalla toimivan Virtakiven Saunan omistaja Eija Parkkinen.

– Konttikahvila avataan heti, kun saamme sinne sähköt, jo ennen kanavan liikenteen avaamista, Parkkinen kertoo. Kahvila on avoinna joka päivä.

Parkkinen aikoo olla konttikahvilassa aluksi töissä itsekin, mutta jatkossa hän jättää kanavakahvilan ylläpidon työntekijöilleen ja keskittyy itse töihinsä Virtakiven saunalla, kahvilassa ja konttibaarissa.

Virtakivessä hänen yrityksensä palkkalistoilla on ollut tänä kesän seitsemän työntekijää.

– Pidän tärkeänä sitä, että tällaisina aikoina saadaan työllistettyä ihmisiä, kun todella moni on kohdannut työttömyyttä.

Konttikahvila on kanavalla väliaikainen ratkaisu. Kouvolan kaupunki haluaa kanavan kahvilalle pidempiaikaisen toimijan. Parkkinen on lupautunut hoitamaan kahvilaa ainoastaan tämän kesän loppuun.

Kouvolan kaupunki etsi kanavan kahvilalle yrittäjää, mutta tehtävä ei kiinnostanut ketään. Tällöin Parkkinen tarttui tuumasta toimeen.

– Onhan paikalla oltava kahvilapalvelut, yrittäjä kertoo.

Kimolan kanavan kesäkahvilan avaamisesta kertoi ensimmäisenä Jaalalainen.

Moises Garibay

Arkistokuvassa Kimolan kanavan tunnelin rakennustyömaa.
Arkistokuvassa Kimolan kanavan tunnelin rakennustyömaa.

Muokattu 16.7. kello 7.38. Kahvilasta kertoi ensimmäisenä Jaalalainen, ei Yle.