Käärmeen epäillään purreen työntekijää käteen karhulalaisessa kaupassa — Pelastuslaitoksen asemamestari: "Se oli kuin olisi etsinyt neulaa heinäsuovasta"

Asemamestari Harri Liljeqvistin mukaan käärmeenmetsästys on palomiehille tuttua työtä.

Kymenlaakson pelastuslaitos etsi torstaina käärmettä eräästä Jumalniementien kaupasta. Kuva on arkistosta, eikä liity tapaukseen.
Kymenlaakson pelastuslaitos etsi torstaina käärmettä eräästä Jumalniementien kaupasta. Kuva on arkistosta, eikä liity tapaukseen.

Torstaina puolenpäivän aikoihin Kymenlaakson pelastuslaitos sai haastavan tehtävän.

Eräästä Karhulassa Jumalniementiellä sijaitsevasta kaupasta oli soitettu ja pyydetty pelastuslaitoksen miehiä etsimään käärme kaupan varastosta.

— Epäily oli, että käärme olisi purrut työntekijää kämmenselkään. Siinä oli käärmeenpuremaa muistuttava jälki ja se oli turvonnut, kertoo asemamestari Harri Liljeqvist.

Kyseessä oli kauppa, joka myy muun muassa vaatteita ja työkaluja.

Pelastuslaitoksen miehet olivat menneet kaupan varastoon, jossa työntekijä oli epäillyt käärmeen olevan.

— Siellä oli niin paljon tavaraa, että olisi pitänyt tyhjentää koko varasto, ennen kuin sieltä käärme löytyisi, kertoo Liljeqvist.

Henkilö jolla oli oletettu käärmeenpurema kädessään ei kuitenkaan osannut kertoa ajankohtaa, milloin käärme olisi häntä purrut, eikä myöskään varaston kohtaa, jossa teko olisi tapahtunut.

— Näillä tiedoilla se oli kuin olisi etsinyt neulaa heinäsuovasta, Liljeqvist tuumaa.

Asemamestari kertoo, että on varastoissa ollut ennenkin käärmeitä.

— Kyllä me ollaan käärmeitä käyty etsimässä ennenkin ja ollaan me joskus saatettu niitä löytääkin. Enimmäkseen ne ovat olleet rantakäärmeitä.

Asuinhuoneistoista on Liljeqvistin mukaan jouduttu etsimään sitten jo astetta eksoottisempiakin käärmeitä.

Liljeqvist kertoo, että käärmeenmetsästys on sinällään tuttu juttu palomiehille, sillä jokaisella Kymenlaakson pelastuslaitoksen yksiköllä on olemassa tähän tarkoitukseen käytettävät erikoispihdit.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut