Kymenlaaksossa edelleen 12 koronatartuntaa – Virustestaukset kaksin- jopa kolminkertaistetaan lähiaikoina koko maassa, ministeri Kiuru lupaa

THL:n Mika Salminen: Epidemia on levinnyt Suomessa hitaammin suojautumisen ansiosta kuin mitä asiantuntijat ennustivat.

Lukas Pearsall

Kymsote on varautunut koronavirustapauksiin varustelemalla muun muassa ambulanssejaan turvallisiksi.
Kymsote on varautunut koronavirustapauksiin varustelemalla muun muassa ambulanssejaan turvallisiksi.

Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 12 koronavirustartuntaa. Määrä ei ole muuttunut tiistain jälkeen.

Kymsote jatkaa kaikkien uusien todettujen tartuntojen tartuntaketjujen selvityksien tekemistä. Miehikkälän terveysasemalla mahdollisesti koronavirukselle altistuneet on kartoitettu

Altistuneisiin henkilöihin on oltu suoraan yhteydessä. Asema jatkaa normaalia toimintaa jälleen ensi viikolla. 

Terveysasemalla tehdään ennen avaamista mittava siivous, jotta normaaliin toimintaan voidaan palata sujuvasti ja turvallisesti.

Valtioneuvosto on tehnyt erilaisia toimenpiteitä koroviruksen leviämisen estämiseksi. Sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiurun mukaan koronaviruspotilaiden määrä on nousussa. Sen takia valmiutta on nostettu ja sairaaloissa kiireettömiä hoitotoimenpiteitä on vähennetty.

– Leikkaussaleja vapauttamalla voidaan kaksinkertaistaa raskaan tehohoidon paikkamäärä.

Koronavirustestauksia lisätään Kiurun mukaan koko maassa. Testaamiskapasiteettia laajennetaan alueellisesti. Testien määrät kaksin- jopa kolminkertaistetaan, Kiuru sanoo.

Suomessa näytteitä otetaan 2 500 korovirusnäytettä vuorokaudessa.

Suomalaiset ovat Kiurun mukaan tasa-arvoisia testausten suhteen.

– Ne, joille testi on tarpeen, pääsevät testeihin riippumatta heidän asumisalueistaan.

Juha Rika

6113218.jpg

Kymenlaaksossa ei ole testattu 16. maaliskuuta jälkeen kaikkia lievästi hengitystie- ja flunssaoireisia, ellei jokin muu näytteenottokriteeri täyty. Näin ollen COVID-19-tartuntojen todellinen määrä Kymenlaaksossa voi olla ilmoitettua korkeampi, koska kaikkia lieväoireisia henkilöitä ei testata.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL on aloittanut vasta-ainetestien käyttöönoton. Niiden avulla saadaan selville, onko potilas tietämättään aiemmin sairastanut koronaviruksen.

Suojavarusteiden ehtymisestä huolestuneille terveydenhuollon ammattilaisille Kiurun viesti on, että niitä on tulossa lisää.

Koronavirus on edennyt Suomessa hitaammin kuin oli odotettavissa verrattuna siihen, ettei mitään suojautumistoimenpiteitä olisi tehty, THL:n johtajan Mika Salminen sanoo.

Suomessa on tällä hetkellä 1 446 tartunnan saanutta. 17 on kuollut koronaviruksen takia.

Luetuimmat