Kouvottarille neljäs jatkaja — oma kasvatti Roosa Frimodig haluaa parantaa hyökkäyspeliään ensi kaudella Korisliigassa

Lukas Pearsall

Takamies Roosa Frimodig kellotti viime kaudella peliaikaa vajaat 22 minuuttia ottelua kohden.

Oma kasvatti Roosa Frimodig raapusti nimensä Kouvottarien jatkosopimukseen naisten Korisliigassa.

Frimodig tilastoi viime kaudella pudotuspelit mukaan lukien 29 ottelussa keskiarvoikseen 3,3 pistettä, 2,0 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Peliaikaa Frimodig kellotti vajaat 22 minuuttia ottelua kohden.

— Koko elämä on tällä hetkellä Kouvolassa, joten jatkaminen Kouvottarissa oli luontevaa, fysioterapeuttina työskentelevä 166-senttinen takamies sanoo.

Kouvottarille mennyt kausi oli historiallisesti ensimmäinen pääsarjatasolla, mutta Frimodigille, 25, oli kertynyt aiempaa liigakokemusta kahden kauden ajalta Orimattilan Jymystä 2008—2010. Frimodigin mukaan Kouvottaret treenasi jo kakkosdivarissa tunnollisesti, ja korkeimmalla sarjatasolla joukkue jatkoi harjoituksellisesti erittäin motivoituneesti.

— Oli hyviä pelaajia, hyvin organisoitu joukkue ja hyvät valmentajat. Niillä pääsee jo pitkälle. Loukkaantumisten takia tuli paljon muutoksia, mutta koko joukkue oli tosi sitoutunut, Frimodig kuvailee tulokaskaudellaan komeasti kuudenneksi sijoittuneen ja puolivälieriin edenneen Kouvottarien talvea.

Läpi viime kauden kahdesti päivässä treenannut Frimodig osasi odottaa Korisliigassa aiempaa fyysisempää ja nopeampaa peliä. Kaudesta tuli silti hyvää lisäoppia näille osa-alueille.

— Henkilökohtaisesti olen osittain tyytyväinen, osittain en. Ja siksi sitä tietysti haluaa jatkaakin, että nälkää jäi. Kausi oli omalta kohdaltani hyvin puolustuspainotteinen, ja hyökkäyspeliin jäi huimasti parannettavaa.

Kouvottarien joukkueen kokoaminen on nyt huomattavasti pidemmällä kuin vuosi sitten tähän aikaan.

Frimodigin lisäksi joukkueessa jatkavat viime kauden kapteeni Kaisa Lind, 29, takamies Ulriikka Nuolikoski, 24, ja laituri Elina Mikkola, 27.

Seura on myös jo valinnut kaksi amerikkalaisvahvistusta. Sentteri Jasmine Joyner, 21, ja takamies Alexis Gassion, 21, asettuvat syyskuun alussa Kouvolaan.

Lisäksi valmennuksessa jatkaa sama kaksikko Mika Hartonen ja Harri Mannonen.

Tapio Ahlroth

Tapio Ahlroth

Luetuimmat

Uusimmat uutiset