Kouvola on aikeissa nostaa koululaisten iltapäiväkerhomaksuja roimasti – Hinta on nousemassa lähes puolella

Johanna Tenovirta

Kouvola aikoo korottaa iltapäiväkerhojensa maksuja lähes puolella nykyisestä. Kuvituskuva.
Kouvola aikoo korottaa iltapäiväkerhojensa maksuja lähes puolella nykyisestä. Kuvituskuva.

Kouvolassa aamu- ja iltapäiväkerhoa käyvien maksut nousevat elokuun alusta, jos kasvatus- ja opetusjohtajan esitys menee läpi ensi viikon keskiviikkona lautakunnan kokouksessa. Iltapäiväkerhomaksujen korotus on esityksessä lähes puolet nykyisiä maksuja suurempi.

Yli kymmenen päivää iltapäivätoimintaan kuukaudessa osallistuvan lapsen maksu on nyt 90 euroa. Korotuksen jälkeen hinta olisi 130 euroa. Enintään kymmenen päivää kuukaudessa toimintaan osallistuville maksu on 45 euroa. Esityksessä se on 65 euroa.

Aamutoimintaa Kouvolan kouluissa järjestetään vähemmän. Maksut ovat tällä hetkellä 15 ja 30 euroa. Korotuksen jälkeen ne olisivat 20 ja 40 euroa.

Kouvolan iltapäivätoiminnan nykyiset maksut ovat vuodelta 2016. Perusopetuslain mukainen aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokkien oppilaille sekä muiden vuosiluokkien erityisopetukseen otetuille tai siirretyille oppilaille. Kunta voi järjestää toimintaa itse tai hankkia palvelut eri järjestöiltä. Kouvola on ostanut palvelua esimerkiksi seurakunnalta.

Kunta vastaa toiminnan kokonaisuudesta. Kunnilla ei ole kuitenkaan ole velvollisuutta tarjota toimintaa.

Kouvola saa aamu- ja iltapäivätoiminnasta valtionosuutta. Toimintaa on tarjottava joko 570 tai 760 tuntia koulun työvuoden aikana jokaiselle osallistuvalle lapselle keskimäärin kolme tai neljä tuntia päivässä. Toimintaa voidaan järjestää arkipäivisin kello 7–17. Kouvolassa iltapäivätoimintaa on useimmiten 3–6 tuntia päivässä.