Rautatiealan Unioni tukee postilakkoa ja pysäyttää tavaraliikenteen raiteilla vuorokaudeksi — Lisää on luvassa, jos ei sopua synny

Myös Merimiesunioni aikoo tukea postilaisia ja koventaa toimia asteittain. Aluksi jätetään postikuljetukset rannoille.

Kai Skyttä

Rautatiealan Unioni tukee Posti- ja logistiikka-alan unionin työtaistelua pysäyttämällä rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen vuorokaudeksi. Arkistokuva
Rautatiealan Unioni tukee Posti- ja logistiikka-alan unionin työtaistelua pysäyttämällä rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen vuorokaudeksi. Arkistokuva

Rautatiealan Unioni RAU tukee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työtaistelua ja pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen 19. marraskuuta klo 21 vuorokaudeksi, tiedottaa RAU.

Saarto jatkaa Raideammattilaiset JHL:n ilmoittamia työtaistelutoimia vuorokaudella. Henkilöliikenne jatkuu työtaistelun aikana normaalisti. Henkeen, terveyteen, ympäristön vaarantumiseen tai yleiseen turvallisuuteen vaikuttavia tehtäviä saarto ei koske.

Tuellaan RAU haluaa vauhdittaa PAU:n ja Paltan välisiä neuvotteluja Postin työehdoista. RAU ei hyväksy työnantajan esittämiä kohtuuttomia heikennyksiä työehtoihin eikä keinoja, joilla Posti niitä hakee.

RAU:n mukaan työehtosopimusshoppailu on vakava uhka jokaiselle palkansaajalle. Puheenjohtaja Tero Palomäki luonnehtii tiedotteessa postikiistaa surkuhupaisaksi näytelmäksi ja arvioi sen ratkaisemiseen tarvittavan tukitoimia. Palomäen mukaan RAU on valmis koventamaan omia otteitaan, mikäli työrauhan saavuttaminen sitä vaatii.

Myös Merimiesunioni tuomitsee Postin toimet ja tiedottaa asteittaisista tukitoimista postilaisille.

Maanantaista 18.11. klo 06 alkaen kotimaanliikenteessä oleville yhteysaluksille, lautta-aluksille ja losseille sekä ulkomaanliikenteessä oleville lasti- ja ropax -aluksille sekä matkustaja-autolautoille ei oteta enää Postin kuljetuksia, vaan ne jätetään satamiin.

Torstaista 21.11. klo 06 alkaen ulkomaanliikenteessä olevien ropax -alusten ja matkustaja-autolauttojen autokansilla tapahtuva lastinkuljetus lopetetaan siten, että autokansille ei enää oteta rekkoja, säiliöautoja eikä irtoperiä tai muita vastaavia. Henkilö- ja linja-autoja voi kuljettaa.

Jäänmurrossa työskentelevät jäsenet eivät lähde merelle, mutta hoitavat kyllä tehtävänsä satamissa.

Maanantaista 25.11. klo 06 alkaen ulkomaanliikenteestä Suomen satamiin saapuvat Suomeen liputetut alukset jäävät rantaan eivätkä ammattiliiton jäsenet enää lähde niiden mukana merelle. Satamatyöt tehdään.

Tukitoimenpiteet ovat voimassa siihen asti, että postikiistaan saadaan ratkaisu.
Merimies-Unioni tuomitsee Postin toimet työntekijöidensä palkka- ja työehtojen leikkaamiseksi sekä PAU:n laillisen lakon murtamiseksi ja tulee tarvittaessa harkitsemaan tukitoimenpiteiden laajentamista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset