Carea-koulu siirtyy syksyllä Kymsotelta Kouvolan kaupungille

Valtaosa koulun oppilaista on kouvolalaisia.

Jussi Lopperi

Carea-koulun tilat ovat tällä hetkellä Kuusankoskella. Kuva vuodelta 2016.
Carea-koulun tilat ovat tällä hetkellä Kuusankoskella. Kuva vuodelta 2016.

Kuusankoskella toimiva Carea-koulu siirtyy sote-kuntayhtymä Kymsotelta Kouvolan kaupungille. Kymsoten hallitus hyväksyi siirtoa koskevan sopimuksen perjantaina.

Carea-koulu antaa esi-, perus- ja lisäopetusta lapsille ja nuorille, joilla on vaikea tai keskivaikea kehitysvamma tai muuten suuria vaikeuksia opiskelussa.

Neuvottelut koulun tulevaisuudesta alkoivat Carean ja Kouvolan välillä syksyllä 2018. Sipilän hallituksen linjausten mukaisesti koulutuksen järjestäminen ei kuulunut maakunnan tai sote-palveluiden järjestäjän tehtäviin.

Koulun tehtävien siirtämistä kaupungin vastuulle perusteltiin sillä, että noin 90 prosenttia oppilaista oli kouvolalaisia.

Kouvolan kaupunginvaltuuston hyväksymän perusopetuksen kehittämisen toteuttamissuunnitelman mukaan Carea-koulun toiminta on jatkossa osa Kouvolan keskustan yhtenäiskoulun toimintaa, kun uusi koulurakennus valmistuu.

Siirto toteutetaan lukuvuoden vaihtuessa 1.8.2020. Koulun 30 työntekijää siirtyvät kaupungin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.