Neljä hypotermistä miestä pelastettiin vedestä Vuohijärvellä — kolme vinssattiin helikopteriin

Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitoksen videolla miehiä vinssataan meripelastushelikopteriin.
Rajavartiolaitoksen videolla miehiä vinssataan meripelastushelikopteriin.

Kouvolan Vuohijärvellä sattui torstaina iltapäivällä vesiliikenneonnettomuus. Moottorivene, jossa oli neljä miestä, oli kaatunut toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Pelastuslaitos sai veneellä pelastettua yhden veden varaan joutuneista, ja Helsingistä saapunut rajavartiolaitoksen helikopteri vinssasi kolme miestä vedestä. Yksi miehistä kuljetettiin helikopterilla Kymenlaakson keskussairaalaan Kotkaan hoitoon. Päivystävän palomestarin Tero Vanhamaan mukaan kaikilla oli hypotermisiä oireita viileän veden vuoksi.

Tapahtumapaikalle hieman Iso-Marjosaaresta pohjoiseen hälytettiin helikopterin lisäksi useita pelastuslaitoksen yksiköitä niin Kymenlaaksosta kuin Etelä-Savostakin.

— Kaikki mahdolliset resurssit olivat käytössä, mitä vain saimme. Pintapelastajia oli useita auttamassa niin meidän kuin rajavartiolaitoksenkin puolesta, Vanhamaa kertoo.

Pelastuslaitos oli hinannut onnettomuusveneen rantaan. Sää onnettomuuspaikalla oli epävakaa ja tuuli puuskittaista.

Yksi veteen joutuneista miehistä oli soittanut onnettomuudesta hätäkeskukseen. Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta klo 15.41.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.