Kymsotelta uusi linjaus influenssarokotuksiin – Suuren kysynnän vuoksi rokotteet varataan nyt ensisijaisesti riskiryhmäläisille

Sama linjaus on tehty myös monissa muissa sairaanhoitopiireissä.

Outi Paappanen

Influenssarokotteista on maanlaajuinen puute. Arkistokuva.
Influenssarokotteista on maanlaajuinen puute. Arkistokuva.

Influenssarokotusten suuren kysynnän vuoksi rokotteet varataan nyt ensisijaisesti riskiryhmäläisille. Kymsote kertoo tiedotteessaan, että influenssarokotusten kysyntä on ollut tänä vuonna suurta, eikä rokotteita riitä kaikille sitä haluaville.

Rokotepuutteet ovat vaivanneet koko maata, ja rokotuksia on rajoitettu aiemmin muissakin sairaanhoitopiireissä. Nyt Kymenlaaksossa influenssarokotteet rajataan ensisijaisesti riskiryhmäläisille.

– Tässä tilanteessa on tärkeää asettaa riskiryhmään kuuluvat henkilöt etusijalle influenssarokotteita jaettaessa. Toiveena olisi, että riskiryhmiin kuulumattomat henkilöt jättäisivät rokotteen hakematta, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Rokotteiden suuren kysynnän ja rajallisen saatavuuden vuoksi influenssarokotusten sähköinen ajanvaraus on suljettu toistaiseksi. Rokotusaikojen mahdollisista perumisista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Sähköisesti varatun rokotusajan voi perua itse Kymsoten sähköisen e-asiointipalvelu Hyviksen kautta.

Luetuimmat