Kymsote kilpailuttaa tietotekniikkapalvelunsa — Neuvottelut Kouvolan ja Kotkan omistaman Kaakkois-Suomen Tiedon kanssa eivät ole johtaneet sopimukseen

Kymsote haluaa määräävän aseman KS-Tiedossa varmistaakseen yhtiön kehittymisen omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

Lukas Persall

Kaakkois-Suomen Tiedon päätoimipiste sijaitsee Kuusankosken keskustassa.
Kaakkois-Suomen Tiedon päätoimipiste sijaitsee Kuusankosken keskustassa.

Kymsote aloittaa perustietotekniikkapalvelujensa hankinnan kilpailutuksen. Kuntayhtymä on neuvotellut palvelujen hankkimisesta Kaakkois-Suomen Tieto oy:n kanssa, mutta neuvotteluissa ei ole päästy lopputulokseen. Kouvolan kaupunki omistaa KS-Tiedosta 60 prosenttia ja Kotka 38.

KS-Tieto tuottaa tällä hetkellä Kymsotelle perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen sekä Pohjois-Kymen sairaalan tietotekniikkapalveluja. Yhtiön nykyinen markkinointinimi on Kymijoen ICT.

Erikoissairaanhoidon tietotekniikkapalveluista vastaa Fujitsu Finland, jonka palvelusopimus päättyy kesäkuun lopussa.

Kymsote on Carean seuraajana yksi KS-Tiedon omistajista. Omistajuus ja paikka yhtiön hallituksessa mahdollistavat in-house-aseman hyödyntämisen: kuntayhtymä voisi hankkia palvelunsa yhtiöltä ilman kilpailutusta.

Kymsoten tietohallintojohtaja Matti Ahola on todennut kuntayhtymän haluavan määräävän aseman yhtiössä, jotta Kymsote voi varmistaa yhtiön kehittymisen omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Kilpailutus aloitetaan, koska yhteisymmärrystä ei ole saavutettu.

Perustietotekniikkapalvelujen kilpailutuksessa edellytetään, että Kymsoten työntekijöillä on koko ajan käytössään yhteensä noin 6 000 toiminnan vaatimusten mukaista työasemaa ja puhelimet varusohjelmistoineen. Vaatimuksissa on myös aina toiminnassa oleva tukipalvelu Kymenlaaksosta käsin. Kuntayhtymä varaa myös oikeuden kilpailuttaa tietoliikennepalvelunsa. Kilpailutettavan kokonaisuuden hinta on noin 9 miljoonaa euroa vuodessa.

Kymsoten hallitus päätti perjantaina aloittaa kilpailutuksen. Toimitusjohtajalle varattiin kuitenkin oikeus keskeyttää prosessi perustellusta syystä. Tällainen syy voisi olla ratkaisun löytyminen Kymsoten ja KS-Tiedon neuvotteluissa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut