Kouvolalaisen Toni Taurun jatko Aasian vapaaotteluorganisaatiossa oli epävarma — perjantaina edessä on uusi kova haaste

Anni Saarela

Toni Tauru otti joulukuussa tärkeän voiton, jolla varmistui jatko Aasian vapaaotteluorganisaatiossa.
Toni Tauru otti joulukuussa tärkeän voiton, jolla varmistui jatko Aasian vapaaotteluorganisaatiossa.

Vapaaottelija Toni Tauru nousee ensimmäistä kertaa tänä vuonna kehään, kun perjantaina Manilassa vastaan asettuu kouvolalaisen haastanut Kevin Belingon.

Tauru voitti Belingonin joukkuetoverin, Geje Eustaquion viime joulukuussa kuristusotteella. Pian myös joukkuetoveri halusi haastaa Taurun, joten ottelussa on varmasti sähköä ilmassa.

Kun käteni nostettiin ilmaan voiton merkiksi, tuli tyhjentyminen. Kaikki stressi laukesi.

— Kun tein pari vuotta sitten sopimuksen Aasiaan, mietin, että Keviniä vastaan olisi hienoa otella. Hän on organisaation kärkijätkiä. Pääsemme vihdoin kolistelemaan miekkojamme.

Joulukuinen ottelu oli tärkeä kouvolalaisen uran kannalta, sillä jatko Aasian vapaaotteluorganisaatiossa oli epävarma.

— Jos olisi tappio tullut, olisi voinut olla, ettei olisi tarvinnut enää mennä Aasiaan. Siinä vaiheessa, kun käteni nostettiin ilmaan voiton merkiksi, tuli tyhjentyminen. Kaikki stressi laukesi.

Helpottunut Tauru, 32, latasi akkuja kamppailun jälkeen ja valmensi joukkuetovereitaan. Samalla hän ehti kokeilla myös uusia harjoittelumuotoja.

— Se oli henkisesti hyvä paussi. Ei tarvinnut aamulla miettiä, mitä teen ollakseni illalla parempi. Kokeilin uusia juttuja ja eri tyyppisiä treenejä.

— Heti kun sain tietää ottelusta, siirryin tavoitteelliseen treenaamiseen. Muutama treeni päivässä ja pidin taas huolta, miten matsi voitetaan.

Kevin Belingon tunnetaan myös lempinimellä The Silencer eli Hiljentäjä, sillä filippiiniläisellä on urallaan viisi tyrmäysvoittoa. Se ei kuitenkaan Taurua hetkauta.

— Pitää muistaa suojata hyvin, eikä ottaa mitään ylimääräistä. Olen otellut kovia pystyjätkiä vastaan aikaisemminkin. Pitää olla hyvin hereillä ja otella fiksusti, Tauru päättää itsevarmasti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.