Kymintehtaan koulun ysiluokkalaiset tekivät videon, joka kannustaa nuoria kesätöihin — katso hauska pätkä tästä

Seppo Rautiovaara

Kesätöiden haku alkaa olla ajankohtaista.
Kesätöiden haku alkaa olla ajankohtaista.

Kouvolan kaupunki työllistää ensi kesänä yhdeksänluokkalaisia kouvolalaisia Kesäduuni-kampanjan kautta. Kymintehtaan koulun ysiluokkalaiset uutisryhmäläiset ovat tehneet kampanjan tueksi videon, joka kannustaa nuoria työnhakuun.

Videon tavoitteena on antaa nuorille vinkkejä kesätyönhakuun ja kertoa samalla tiivistetysti muistakin työelämätaidoista: tervehtiä pitää, oma-aloitteisuus on suotavaa ja kännykänkäyttö ei sovi joka tilanteeseen, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kymintehtaan koulun uutisryhmä koostuu yhtenäiskoulun 4.—9.-luokkien oppilaista. Uutisryhmä tuottaa vuodessa neljät uutiset, jotka löytyvät Youtubesta koulun kanavalta hakusanalla Kymintehtaan koulu.

Videolla esiintyvät Kerttu Hirvonen, Sara Mäkinen, Emma Cubilla, Samu Hiltunen, Arttu Lång ja Arttu Sundvall. He osallistuivat tiiviisti videon käsikirjoittamiseen, ja videolla kuultavat repliikit ovat pitkälti heidän käsialaansa.

Videon käsikirjoitti ja kuvaukset toteutti tuotantoyhtiö Same-eyes oy.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset