Kausalan palosta epäilty mies on tutkintavankeudessa – Poliisi epäilee miestä edelleen tuhotyöstä ja törkeästä vammantuottamuksesta

Katja Juurikko

Reilu viikko sitten tahallaan sytytetyksi epäilty tulipalo aiheutti mittavat tuhot Merrantorin kiinteistölle.
Reilu viikko sitten tahallaan sytytetyksi epäilty tulipalo aiheutti mittavat tuhot Merrantorin kiinteistölle.

Kausalassa Merrantorin tuhoisan tulipalon sytyttämisestä viime viikon keskiviikkona vangittu mies on edelleen tutkintavankeudessa. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi viime keskiviikkona miehen epäiltynä Kausalan rakennuspalosta.

Käräjäoikeus vangitsi vuonna 1985 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä tuhotyöstä ja törkeästä vammantuottamuksesta. Rikosnimikkeet eivät ole tutkinnan aikana muuttuneet.

Poliisi otti kiinni miehen palopaikan läheisyydestä tekoaikaan. Miestä on kuultu, mutta teon motivaatiota tai muitakaan yksityiskohtia poliisi ei tässä vaiheessa kerro.

– Selvitämme tapahtumien kulkua ja kokonaisuutta, rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista sanoo.

Syytteen nostamisen määräajaksi käräjäoikeus määräsi 21. huhtikuuta.

Merrankujalla Kausalassa 18. tammikuuta varhain aamulla syttyneessä palossa yksi talon asukkaista loukkaantui vakavasti ja joutui tehohoitoon. Pelastajat evakuoivat rakennuksesta viisi henkilöä. Palossa tuhoutui kokonaan ravintola ja viereinen kauneushoitola. Asuntoihin ja muihin tiloihin tuli savu- ja nokivaurioita.