Sorkkarautaa, moottorisahaa ja hervoton määrä polkupyöriä — Poliisin löytötavaratoimistossa taivastellaan avainten määrää, joiden perään ei kysy kukaan

Poliisi huutokauppaa taas tavaraa laidasta laitaan.

Katja Juurikko

Katosiko mökin avain? Kannattaa kysyä löytötavaratoimistosta.

Toimistosihteeri Tuija Kallio kaataa karkkilaatikollisen avaimia. Siinä on vasta toinen laatikko löytyneitä avaimia. Kalliota puhuttelee muotokieli. Hän muistaisi, jos vastaan olisi tullut avainnippu, jonka perässä on iso, metallinen sammakko. Toimittajan hukkaamaa avainnippua ei löydy poliisin löytötavaratoimistosta. Paljon muita avaimia toimistossa kuitenkin on.

Avaimet ovat vain yksi ryhmä niistä esineistä, joita ihmiset kadottavat. Avaiten perään kysytään paljon, mutta Kallion mukaan löytötavaratoimistoon tulee myös paljon sellaisia avaimia, joita ei kaipaa kukaan. Kadonneet eivät kohtaa löytäjiä.

Katja Juurikko

— Välillä täällä taivastellaan, miten paljon niitä voi olla.

Kouvolan pääpoliisiasemalla huutokaupataan jälleen löytötavaraa. Aarteita pääsee havittelemaan itselleen tiistaina 26. maaliskuuta.

Huutokaupat pari kertaa vuodessa

Huutokauppoja pidetään Kallion mukaan pari kertaa vuodessa. Polkupyöriä on kertynyt viime syksyn huutokaupan jälkeen 44 kappaletta. Huutokaupattavana on niiden lisäksi erilaisia rakennustyökaluja ja -koneita, koruja ja pieni määrä vaatteita. Kaupattavaksi tulee muun muassa kolme painepesuria.

Myyntiin on Kallion mukaan valittu löytötavaroista parempikuntoisempia, sellaisia, joista jollekin olisi vielä hyötyä. Osa on päätyi jo ennen myyntilajittelua kierrätykseen.

Kallio ihmettelee sitä, etteivät ihmiset kysele kadonneiden tavaroidensa perään.

— Onhan esimerkiksi täristinkin aika iso laite. Voisi kuvitella, että sen saattaisi huomata kadonneen.

Huutokauppa alkaa kello 10. Maksutavaksi kaupoissa hyväksytään vain käteinen tai pankkikortti.

Katja Juurikko