Suvi-Maria Helin opettaa tekniikkaa, jonka sanotaan kaventavan vyötäröä ja parantavan seksuaalista suorituskykyä —nyt hän pitää tutustumiskurssin Kouvolassa

Erkki Helin

Suvi-Maria Helin toi Hypopressive-tekniikan Suomeen reilut kaksi vuotta sitten.
Suvi-Maria Helin toi Hypopressive-tekniikan Suomeen reilut kaksi vuotta sitten.

Pilatesohjaaja ja flamencotanssija Suvi-Maria Helin törmäsi kolmisen vuotta sitten Espanjassa ollessaan uuteen sanaan.

Pilates- ja joogasaleilla moni puhui Hypopressive-tekniikasta. Espanjan lehdistössä julkkisnaiset kertoivat, miten olivat saaneet synnytyksen jälkeen vyötärölinjansa takaisin kyseisen harjoittelumetodin avulla.

— Päätin ottaa siitä selvää, Helin kertoo.

Kävi ilmi, että termi viittaa tekniikkaan, joka tähtää paineen vähentämiseen kehossa. Hengitystä pidättämällä vähennetään lantionpohjaan kohdistuvaa painetta ja voidaan näin vaikuttaa myönteisesti keskivartalon seudun vaivoihin.

Helin kokeili lajia ja hurahti siihen niin, että kouluttautui Hypopressive-ohjaajaksi Low Pressure Fitness -instituutissa Espanjassa. Helin kiertää Suomea esittelemässä lajia ja tänään on Kouvolan vuoro.

Maksullinen 2,5 tuntia kestävä tunti on avoin kaikille.

Sekä miehet että naiset hyötyvät

Asiaan vihkiytyneiden mukaan tekniikan harjoittamisella voi saada paljon hyvää aikaan: lisätä hengityskapasiteettiaan, parantaa ryhtiään, helpottaa selkäkipuja, vähentää virtsankarkailua, lisätä liikkuvuuttaan ja parantaa seksuaalista suorituskykyään.

— Genitaalialueiden tuntemus paranee ja yhdyntäkivut saattavat helpottaa. Kokemus voi muuttua miellyttävämmäksi sekä miehelle että naiselle, Helin sanoo.

Tekniikka kehitettiin aluksi avuksi vastasynnyttäneille. Toisena tarkoituksena oli, että tekniikka toimisi kuntouttavana metodina erilaisille erkaumille ja laskeumille.

— Pilatekseen verrattuna suurin ero on hengitystekniikassa. Hypopressive-tunnilla opetellaan pidättämään hengitystä tietyllä tavalla ja saadaan näin aikaiseksi alipaine kroppaan, Helin kertoo.

Tekniikalla voi hänen mukaansa vaikuttaa paitsi kehon sisäiseen paineeseen myös stressin hallintaan.

— Paine vähenee myös korvien välissä.

Raskaana olevat huomio!

Suvi-Maria Helinin on tamperelaissyntyinen, mutta hänellä on tukikohta Kuusankoskella, jossa hänen äitinsä asuu.

Vaikka Helinin vetämä tunti sopii periaatteessa kaikille, raskaana olevien ja korkeasta verenpaineesta kärsivien ei hänen mukaansa kannata tehdä hengityksenpidättämisharjoituksia.

— Kehonhallintaharjoituksiin voi kyllä osallistua.

Jos selässä on akuutti kiputila ja lääkäri on määrännyt lepoa, tunnille tuloa kannattaa siirtää tulevaisuuteen.

— Mutta jos selkä on muuten vain kipeä, suosittelen tulemaan. Selän saa kipeäksi sohvalla makaamallakin.

Low Pressure Fitness Hypopressive -tekniikan tutustumiskurssi 11.9. kello 18.15—20.45. Studio Daria, Kouvola

Hypopressive-tekniikka

Alun perin belgialaisen fysioterapeutin Marcel Caufriezin 1980-luvun lopussa kehittämä tekniikka.

Vuodesta 2006 alkaen Caufriezin kanssa työskennellyt espanjalainen Piti Pinsach alkoi tehdä tekniikkaa tunnetuksi liikunta-, urheilu- ja fitnessmaailmassa.

Vuonna 2014 Pinsach perusti kahden muun kanssa Low Pressure Fitness -instituutin Espanjaan.

Katariina Hakaniemi

Katariina Hakaniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.