Keltakankaalla mopoilijoihin törmänneelle ehdollista vankeutta — tuomittu ajoi huomattavaa ylinopeutta

Lukas Pearsall

Kuolonkolari tapahtui Kenraalintiellä viime joulukuussa.
Kuolonkolari tapahtui Kenraalintiellä viime joulukuussa.

Kahteen mopoilijaan törmännyt mies tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi Kymenlaakson käräjäoikeus määräsi hänelle kolme kuukauden mittaisen ajokiellon.

Raskaan ajoneuvoyhdistelmän töytäisemäksi tulleista pojista toinen menehtyi saamiinsa vammoihin välittömästi. Onnettomuus tapahtui Keltakankaalla viime vuoden joulukuussa.

Niin mopoilijat kuin ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja olivat matkalla Keltakankaalta kohti Myllykoskea.

Kuljettaja oli ajanut Kenraalin tiellä huomattavaa ylinopeutta, eli 68 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus kyseisellä taajama-alueella on 50 kilometriä tunnissa. Onnettomuushetkellä oli ollut jo pimeää, mutta kyseinen tie on valaistu. Tienpinta oli ollut märkä, ja tämän vuoksi näkyvyys tiellä heikko.

Menehtyneellä nuorella ei ollut vielä mopokorttia. Käräjäoikeuden mukaan sillä ei ole ollut vaikutusta tapahtumien kulkuun. Molemmat mopoilijat olivat ajaneet liikennesääntöjen mukaisesti.

Satumiia Masalin

Satumiia Masalin

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.