Kouvolan entiseen Citymarketiin toinen Parikin kierrätysmyymälä — Palovaurioista puhdistettava Ekomaa kierrättää raskaampaa tavaraa ja toimii tuotantotilana

Parik-säätiö kasvattaa kierrätystoimialaansa. Se mahdollistaa kymmenien uusien työvalmennuspaikkojen täyttämisen.

Katja Juurikko

Parikin uusi kierrätysmyymälä avautuu kesäkuussa kuvassa näkyvien ikkunoiden takana oleviin tiloihin entisen Citymarketin kiinteistössä. Arkistokuva on syyskuulta 2015.
Parikin uusi kierrätysmyymälä avautuu kesäkuussa kuvassa näkyvien ikkunoiden takana oleviin tiloihin entisen Citymarketin kiinteistössä. Arkistokuva on syyskuulta 2015.

Uusi kierrätysmyymälä entiseen Citymarketiin kesäkuussa ja Ekomaa jälleen auki loppukesän kuluessa. Parik-säätiö haluaa saada kotitaloudet entistä vahvemmin kierrättämään sen kahdessa eri toimipisteessä.

— Kaksi myymälää palvelee tavaroiden kierrättämistä. Kun on mahdollisimman monia paikkoja, joihin tavaraa voi tuoda, se edistää kotitalouksien kiertotaloutta, toimitusjohtaja Pasi Hedman sanoo.

Kouvolan vanhaan Citymarketiin avattavalla myymälällä ja Kuusaantiellä sijaitsevalla Ekomaalla on erilaiset myymäläkonseptit.

— Entisen Citymarketin kiinteistöön avautuvien tilojen toiminnassa ja ilmeessä korostuu myymälämäisyys. Siellä on myynnissä myös vaatteita.

Parikin noin 300 neliömetrin myymälä sijoittuu parkkipaikkaa lähimpänä oleviin liiketiloihin.

Hedmanin arvion mukaan Parikille tulee kymmeniä uusia työvalmennuspaikkoja.

— Pyrimme lisäämään myös kuljetuspalveluita. Myös vaatteiden ja kirjojen lajitteleminen uusina vastaanotettavina tuotteina lisäävät työn määrää.

Ekomaassa kierrätetään erityisesti rakennustarvikkeita ja suurin osa isommista huonekaluista

Lukas Pearsall

Kesän lopulla uudelleen avautuvaan Parikin Ekomaahan keskitetään rakennustarvikkeiden ja muun raskaamman tavaran kierrätystä. Arkistokuva on kesäkuulta 2017.
Kesän lopulla uudelleen avautuvaan Parikin Ekomaahan keskitetään rakennustarvikkeiden ja muun raskaamman tavaran kierrätystä. Arkistokuva on kesäkuulta 2017.

Parik-säätiön kierrätyspiste Ekomaa kärsi kuluvan vuoden maaliskuisessa palossa savu- ja nokivahinkoja.

Yli tuhannen neliömetrin tiloja puhdistetaan parhaillaan. Sen jälkeen siellä uusitaan sähköjä ja valaistuksia tarpeellisilta osin.

Hedmanilla on jo aika pitkälti selvillä se, minkälaista toimintaa rakennukseen sijoittuu sen avautuessa kesän lopulla.

— Jatkossa meillä on myymälä kierrätystavaroille myös Ekomaan tiloissa. Siellä on erityisesti rakennustarvikkeita ja suurin osa isommista huonekaluista.

Sekä Ekomaassa että vanhan Citymarketin tiloihin tulevassa kierrätysmyymälässä on myös tavaroiden vastaanotto.

— Tuotannolliset tilat eli tavaroiden vastaanoton ohella niiden lajitteluun ja hinnoitteluun liittyvät työtoiminnot keskitetään Ekomaan tiloihin.

Parik pyrkii lisäämään toimintansa tunnettuutta kauppakeskus Valtarin Parik pop up info- ja keräyspisteen avaamisella toukokuuksi.

Valtarissa esitellään Parikin toimintaa. Ohjelmassa on myös erilaisia teemapäiviä. Esimerkiksi tiistaina 14. toukokuuta on aiheena kiertotalous. Saman viikon perjantaina 17.5. on aiheena taiteen ja kulttuurin vaikutus elämänlaatuun ja hyvinvointiin.

Valtarin pop up -pisteellä on myös kierrätystavaran vastaanotto käyttökelpoisille kodintavaroille. Keräyslaatikkoon voi viedä hyväkuntoista, käytöstä poistettua pientavaraa, esimerkiksi vaatteita, kenkiä ja kodin elektroniikkaa.

Info- ja keräyspisteet ovat avoinna maanantaista lauantaihin kello 9—15 toukokuun ajan.