Monikulttuurikeskus Saagassa järjestettävät Global Friday -tapahtumat esittelevät erilaisia kulttuureja — Perjantaina oli vuorossa rumpujamit

Elina Iiskola

Rumpujamit muuttuivat tansseiksi monikulttuurikeskus Saagassa perjantaina.
Rumpujamit muuttuivat tansseiksi monikulttuurikeskus Saagassa perjantaina.

Rumpujamit vaihtuivat lennossa tansseiksi monikulttuurikeskus Saagassa perjantaina. Rumpujamit olivat osa Global Friday -tapahtumaa, jota on järjestetty monikulttuurikeskus Saagassa huhtikuun lopulta alkaen. Eri kulttuuriteemaisia Global Friday -tapahtumia järjestetään kerran kuussa. Heinäkuussa teatterintekijä Piia Kleimola esittää improvisaatioteatteria tapahtumassa. Syksyllä vuorossa on muun muassa suomalaiset kansantanssit.

Idea Global Friday -tapahtumiin lähti Joensuusta, jossa samanlaisia iltoja on järjestetty jo aiemmin. Tämän vuoden viimeinen Global Friday järjestetään marraskuussa, mutta tapahtumia on tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna. Saagan puheenjohtajan Satu Kurrin mukaan illat ovat avoimia kaikille. Heidän tavoitteena on saada paikalle mahdollisimman paljon suomalaisia.

— Saaga sekä suomalaisten että ulkomaalaisten yhteinen kohtaamispaikka. Musiikin ja tanssin kautta puhumme kaikki samaa kieltä, Kurri kertoo.

Kurrin mukaan Saagassa käy ihmisiä noin seitsemästä eri maasta tällä hetkellä. Yleensä kävijät ovat maahanmuuttajia, mutta myös vaihto-oppilaatkin ovat tervetulleita.

— Luulen, että monikaan vaihto-oppilas ei ole kuullut paikasta ja suomalaiset vierastavat sitä. Olemme täällä kuitenkin jokaista kulttuuria varten.

Saagasta saa apua muun muassa hakemusten täyttämiseen ja arkielämän ongelmiin.

— Tänne voi tulla myös juttelemaan ja tutustumaan eri kulttuureihin, Kurri sanoo.