Kouvolassa lähijunaa spraymaaleilla maalannut kolmikko poliisin haaviin — epäillyt pitkälti aikuisia

Poliisi on saanut selville Kouvolan rautatieaseman asemapihalla maaliskuun puolivälissä lähijunan sotkemisesta epäillyn kolmikon henkilöllisyydet. Kolmikkoon kuuluneet kaksi miestä ja yksi nainen sotkivat spraymaaleilla asemapihan laiturin vieressä ollutta lähiliikennejunaa 13. maaliskuuta aamuyöllä kello 1.37. Tuolloin paikalle tuli kaksi poliisipartiota, jotka pääsivät yllättämään maalarit junan vierestä. Kolmikko lähti juoksemaan karkuun, mutta poliisi sai yhden epäillyistä kiinni. Kaksi heistä pääsi vielä silloin pakoon.

Esitutkinnassa on nyt saatu kaikkien kolmen henkilöllisyydet selville, mutta yhtä heistä ei ole vielä tavoitettu. Epäillyt ovat pääkaupunkiseudulta kotoisin ja syntyneet vuosina 1983—1986. Yhtä heistä epäillään myös lievästä ampuma-aserikoksesta, koska hänen hallustaan löytyi kaasusumutin.

VR:n mukaan junan puhdistuskustannukset tulevat olemaan yli 3000 euroa. Rikoskomisario Jukka Tylli Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta uskoo, että kolmaskin epäilty tavoitetaan pian. Hän ei tässä vaiheessa suostu sanomaan, että onko tavoittamatta oleva henkilö jompi kumpi miehistä vai nainen.

Tylli kertoo, että vastaavan kaltaisia sotkemisia tapahtuu jonkun verran.

— Poikkeuksellisen tästä tekee se, etteivät epäillyt ole ihan nuoria, hän toteaa.

Anniina Meuronen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.