Ilmoittautuminen Kouvolan kansalaisopiston kursseille alkaa maanantaina – Ilmoittautumisia toivotaan koronatilanteen takia verkossa tai puhelimitse

Kansalaisopiston kurssit toteutetaan lähiopetuksena.

Harri Teitto

Kouvolan kansalaisopistossa on valittavana noin 1 150 kurssia.
Kouvolan kansalaisopistossa on valittavana noin 1 150 kurssia.

Kouvolan kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 17. elokuuta kello 10. Valittavana on noin 1 150 kurssia.

Kansalaisopisto toivoo, että mahdollisimman moni opiskelijoista ilmoittautuu koronatilanteen takia verkossa tai puhelimitse. Näin vältetään jonotusta ja ihmiskontakteja. Jos tulee ilmoittautumaan opistolle, sisäänkäynti tapahtuu A-ovesta aulaan. Sisään päästetään ihmisiä rajallisesti. Jonottaessa tulee noudattaa turvavälejä. Uloskäynti on B-ovesta.

Kansalaisopiston opetus alkaa lähiopetuksena. Opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuus pyritään takaamaan eri järjestelyin. Esimerkiksi joidenkin kurssien ryhmäkokoja on jouduttu pienentämään.

Kansalaisopisto toivoo, etteivät kurssilaiset tule tunneille sairaana.

Jokaiseen talouteen on jaettu tällä viikolla kurssiesite. Esite poikkeaa edellisten vuosien esitteestä siten, että kevään kurssit on jätetty pois kokonaan. Kevään kursseista tiedotetaan omalla kurssiliitteellä vuodenvaihteessa.

Lukukausimaksuja ei tule maksaa netti-ilmoittautumisen yhteydessä, vaan ne laskutetaan opiskelijoilta myöhemmin.

Lukuvuoden teemana on keskiaika. Teeman alle on koottu kädentaitojen kursseja, joilla voi oppia vanhoja käsityötekniikoita. Aiheeseen liittyy myös kolme luentoa. Kansalaisopiston vieraaksi saapuvat kansanmusiikin emeritusprofessori Heikki Laitinen sekä keskiaikaa ja arkeologiaa käsittelevistä kirjoistaan tunnettu Ilari Aalto. Marja Jalo kertoo suomalaisen maatiaislampaan historiasta, erityispiirteistä ja nykytilanteesta.

Opisto järjestää eri alan asiantuntijoiden luentoja, joihin on vapaa pääsy. Syyskaudella käsitellään muun muassa mielen hyvinvointia ja osteoporoosin ehkäisyä.