Neljä uutta koronavirustartuntaa Kymenlaaksossa tiistaina – Nyt tautitapauksia on yhteensä 246

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on yksi koronaviruspotilas.

Katja Juurikko

Koronavirustartunnan ehkäisyssä tärkeää on hyvä käsihygienia.
Koronavirustartunnan ehkäisyssä tärkeää on hyvä käsihygienia.

Koronavirustartunnat eivät näytä asettuvan Kymenlaaksossa. Kymsote kertoi tiistaina neljästä uudesta tartunnasta alueellaan.

Kymsoten alueella on todettu keväästä lähtien yhteensä 246 koronavirustartuntaa. Viimeisimmät varmistuneet tartunnat todettiin tiistaina. Sairaalahoidossa on yksi koronaviruspotilas. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:n mukaan Kouvolassa on varmistunut 164 koronavirustartuntaa keväästä lähtien. THL:n tilastossa uusia tartuntoja ei ollut tiistaina. Iitin kokonaistartuntamäärä on yhä 5. Kotkassa tartuntoja on ollut 66 ja Haminassa 24.

Maaliskuun alusta lähtien Kymsoten alueella on tutkittu yhteensä 27 542 näytettä. Viikon sisällä näytteitä on tutkittu 1 312.

Koko maassa koronavirustartuntojen määrä nousi maanantaista 228:lla. Tartuntojen määrä oli koko maassa tiistaina 19 647.

THL julkaisee varmistetuista tapauksista kuntakohtaisia tiedoja koronakartta-palvelussaan. Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Uutiseen lisätty THL:n tiedot kello 12.13.