Kouvolan kaupunginhallitus lykkäsi päätöstä teatteritalon kunnostuksesta — Poliittiset ryhmät saivat lisäaikaa keskustella, mitä investointeja Kouvolan talous kestää

Kaupunginhallituksen on tarkoitus päättää teatterin hankesuunnitelman aloituksesta ja alustavasta rahoituksesta kahden viikon kuluttua.

Moises Garibay

Kouvolan kaupunginhallituksen on tarkoitus päättää teatteritalon hankesuunnitelman aloituksesta maaliskuun loppupuolella.
Kouvolan kaupunginhallituksen on tarkoitus päättää teatteritalon hankesuunnitelman aloituksesta maaliskuun loppupuolella.

Kouvolan kaupunginhallitus jätti maanantai-iltana pöydälle päätöksen Kouvolan teatterin hankesuunnitelman aloituksesta. Päättämättä jäi myös se, millaiset rahat teatterin uudistukseen alustavasti varataan.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ville Kaunisto (kok.) perustelee ratkaisua sillä, että valtuustoryhmille jää aikaa keskustella asiasta omissa ryhmissään ja keskenään.

— Investoinnit liittyvät niin tiukasti Kouvolan taloustilanteeseen, että asiasta pitää keskustella kokonaisvaltaisesti ennen kuin yksittäisistä investoinneista päätetään. Teatterihankkeen pitäisi tulla kahden viikon kuluttua uudestaan hallitukseen.

Myös kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Jenny Hasu (kesk.) pitää tärkeänä, että valtuustoryhmiltä tulee nykyisessä taloustilanteessa selvä, yhtenäinen linjaus investointikokonaisuudesta.

— Valtuusto varasi viime vuonna sekä teatterille että monitoimihallille 250 000 euron suunnittelumäärärahan.

Lautakunta esitti 5—15 miljoonan euron rajausta investoinnille

Liikunta- ja kulttuurilautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että teatterihankkeelle asetetaan 5—15 miljoonan euron reunaehdot. Lisäksi lopulliset suunnitelmat hyväksytään erillisellä päätöksellä, kun tarkat hankekustannukset ovat selvillä.

Teatterin tulevaisuudesta on ollut esillä kolme vaihtoehtoa: uudisrakennus, vanhan teatterirakennuksen peruskorjaus ja mahdollinen laajennus sekä vanhan rakennuksen korjaus siten, että tiloissa on terveellistä työskennellä.

Uudisrakennuksen on arvioitu maksavan noin 30 miljoonaa euroa, johon on mahdollista saada 15 prosenttia eli 4,5 miljoonaa euroa valtionosuutta.

Liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikan mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö voi harkintansa mukaan myöntää valtionavustusta myös teatterin peruskorjaukseen ja laajennukseen. Valtionosuuden määrä pienenee suhteessa hankkeen kustannuksiin.

Ohjausryhmään toistakymmentä jäsentä

Teatterihankkeen ohjausryhmään jäi nimeämättä kaksi kaupunginhallituksen jäsentä. Aiemmin lautakunta päätti, että ohjausryhmän puheenjohtajana toimii liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sinikka Rouvari (kok.). Lautakunnan jäseniä ohjausryhmässä ovat Mirja Lonka (kesk.), Matti Norppa (sit.) ja Raija Sierman-Henttonen (sd.).

Lisäksi ohjausryhmään kuuluvat teatterinjohtaja, teatterin käyttöpäällikkö, toimitilajohtaja, liikunta- ja kulttuurijohtaja sekä kulttuuripäällikkö. Tarvittaessa työskentelyyn kutsutaan asiantuntijoita.

Juttua päivitetty 12.3.2019 kello 11.50. Korjattu liikunta- ja kulttuurilautakunnan nimi oikeaksi kahdessa eri kohtaa. Sinikka Rouvari (kok.) on liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja.

Luetuimmat