Rauman Lukon kannattajat riehuivat KooKoon ja Lukon pelissä — Useita penkkirivejä murjottiin käyttökelvottomaan kuntoon

Lukon epävirallinen faniryhmä kehuskeli tekemillään tuhoilla Facebook-ryhmässään. Rauman Lukon alla toimiva virallinen Lukkofanit ei liity Kouvolan jäähallilla riehuneeseen porukkaan mitenkään, Lukkofanit ry:n puheenjotaja Terja Hakala korostaa.

Katja Juurikko

Rauman Lukon kannattajat riehuivat ja sotkivat lauantain pelissä Kouvolan jäähallilla.
Rauman Lukon kannattajat riehuivat ja sotkivat lauantain pelissä Kouvolan jäähallilla.

Lauantaina Kouvolan jäähallilla pelatun KooKoo—Lukko -pelin aikana Rauman Lukon epävirallinen faniryhmä sotki katsomossa paikkoja ja onnistui tuhoamaan parikymmentä penkkiä käyttökelvottomiksi. Pelin jälkeen joukko vapaaehtoisia KooKoon kannattajia oli mukana siivoamassa vierailijoiden jälkiä.

— Katsomossa penkkejä on hypitty solmuun ja käyttökelvottomiksi. Rikottuja penkkejä on pari lyhyttä rivillistä. Ne oli kiinnitetty betoniin metalliputkilla ja ovat nyt entisiä, kuvailee KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa katsomossa tehtyjä tuhoja.

Välimaa ei osaa arvioida ilkivallasta aiheutuneiden kustannusten määrää, mutta tietää, että Rauman Lukon organisaatioon on otettu yhteyttä asian tiimoilta.

— Halli on kaupungin halli. En tiedä minkä verran penkkirivien uusiminen tulee maksamaan. Rauman Lukko on luvannut viedä asiaa eteenpäin.

Toimitusjohtaja ihmettelee tuhoamista.

— Roskaahan tulee aina. Nyt tosin vierailijat olivat silpunneet myös katsomossa kannustamiseen tarkoitetut paukuttimet postimerkin kokoiseksi silpuksi. Ja he vielä netissä kehuivat tekemisillään.

Myöhemmin Raumam Boja -Facebook-ryhmään tehty päivitys poistettiin, mutta eräs keskustelua Facebook-ryhmässä seurannut henkilö oli ehtinyt ottaa ruutukaappauksen rehvasteluista. Päivitykseen laitetussa kuvassa oli rikottuja penkkejä ja paljon roskia.

Ruutukaappaus Ville Lainion Facebook-kommentista

Raumam Bojan Facebookissa julkaistu päivitys. Ruutukaappaus Ville Lainion Facebook-kommentista.
Raumam Bojan Facebookissa julkaistu päivitys. Ruutukaappaus Ville Lainion Facebook-kommentista.

Raumam Boja on Rauman Lukon epävirallinen kannattajayhteisö. Lukkofanit ry:n puheenjotaja Terja Hakala kertoo, että kyseessä on täysin eri yhdistys kuin Lukon alla toimiva Lukkofanit.

Lukkofanit olivat ottelussa paikalla. He istuivat katsomossa Raumam Bojan jäsenten takana.

— Tulimme omalla bussilla ja he omallaan. Emme kulje otteluissa yhdessä. Meidän toimintaan ei minkäänlainen riehuminen kuulu, Hakala tarkentaa.

Lukkofanit on perustettu vuonna 1992 ja he käyvät seuraamassa Lukon vierasotteluita viikonloppuisin.

Uutisen alusta on poistettu sana "virallinen" ja juttua on täydennetty Lukkofanien puheenjohtajan kommenteilla kello 14.27.

Luetuimmat