Kymenlaaksossa on todettu perjantaina kolme uutta koronavirustartuntaa – Neljä sairaalahoidossa

Jussi Lopperi

Kymenlaaksossa on neljä potilasta sairaalahoidossa koronaviruksen takia.
Kymenlaaksossa on neljä potilasta sairaalahoidossa koronaviruksen takia.

Kymenlaaksossa on todettu perjantaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Epidemian alustaa saakka tartuntoja on todettu Kymenlaaksossa yhteensä 368.

THL:n kuntakohtaisen tilaston mukaan Kouvolassa on todettu perjantaina yksi koronavirustartunta. Kouvolassa on todettu yhteensä 234 tartuntaa epidemian alusta.

Sairaalahoidossa on Kymenlaaksossa neljä koronaviruspotilasta. Kuluneella viikolla tartuntoja on todettu Kymenlaaksossa yhteensä 31.

Iitissä ei ole THL:n mukaan raportoitu uusia tartuntoja. Iitissä tartuntoja on edelleen 10.

Juha Rika

6766967.jpg

Kahdella Kymsoten työntekijällä on todettu koronavirustartunta torstaina. Pohjois-Kymen sairaalassa Poksissa on altistunut ainakin kaksi ja Kotkan keskussairaalassa Koksissa 13 työntekijää koronavirukselle.

Potilaita ei ole Kymsoten mukaan altistunut. Tartuntaketjujen selvittäminen jatkuu yhä.

Kymsoten tiedotteen mukaan molemmissa sairaaloissa tartunnat liittyvät samaan vapaa-ajalla saatuun tartuntaketjuun.

Suomessa on raportoitu 336 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 011 tartuntaa, mikä on 2 649 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 3 362.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on hieman yli 103 koronatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät myöhemmin tänään.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä suosittaa alueen lukioita ja ammattikouluja siirtymään etäopetukseen ensi maanantaista alkaen. Asia selviää yhtymän tiedotteesta. Iitti kuuluu Päijät-Hämen hyvinvointikuntayhtymään. Suositus on voimassa kuluvan lukukauden loppuun asti. Välttämätön lähiopetus on mahdollista järjestää suosituksesta huolimatta.

Uutinen päivitetty kello 12.05 THL:n kuntakohtaisilla luvuilla, kello 12.58 Päijät-Hämeen suosituksella ja kello 16.07 Iitin perjantain tartuntaluvuilla.