Kouvolan kaupunki ehdotti sairaanhoitajille kimppakyytiporukoita ratkaisuksi työmatkoihin Kouvolan ja Kotkan välillä

Osa Pohjois-Kymen sairaalan Poksin työpaikoista on siirtymässä keskussairaalaan Kotkaan. Työmatkojen järjestäminen hiertää Poksin työntekijöitä.

Katja Juurikko

Leikkaustoiminta loppuu Pohjois-Kymen sairaalassa Poksissa joulukuussa. Kouvolan kaupunki valmistelee erikoissairaanhoidon siirtämistä Carean vastuulle. Siirto on tarkoitus tehdä 1. tammikuuta 2018.
Leikkaustoiminta loppuu Pohjois-Kymen sairaalassa Poksissa joulukuussa. Kouvolan kaupunki valmistelee erikoissairaanhoidon siirtämistä Carean vastuulle. Siirto on tarkoitus tehdä 1. tammikuuta 2018.

Työmatkojen järjestäminen Kouvolasta Kotkaan hiertää Pohjois-Kymen sairaalan Poksin leikkaussalihoitajia. Kouvolan kaupunki on siirtämässä ainakin 15 hoitajan työt Poksista keskussairaalaan Kotkaan Carean vastuulle.

Poksin leikkausosastolla työskentelevän sairaanhoitajan Johanna Haapaniemen mukaan Careasta alustavasti annetut työvuorot sopivat huonosti yksiin julkisen liikenteen aikataulujen kanssa.
— Kun kysyimme asiasta Carean ja kaupungin edustajilta, he kehottivat perustamaan kimppakyytiporukoita.

Kouvolan kaupungin henkilöstöjohtajan Päivi Karhun mukaan Poksin henkilökunnalle kerrottiin tiedotustilaisuudessa esimerkkinä, että jo nyt osa Kotkassa työskentelevista kouvolalaisista on järjestänyt kulkemisensa kimppakyydeillä.

Karhun mukaan kaupunki aikoo tehdä selvityksen julkisen liikenteen aikatauluista.
— Tavoitteena on selvittää joukkoliikenneyhteyksien parantamista. Tämä palvelisi sekä Kotkaan kulkevia työntekijöitä että asiakkaita.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.