Venekuljetukset alkavat Repovedellä sunnuntaina, Lapinsalmen silta valmistuu loppusyksystä — Salmen yli pääsee kesällä vaikka yöllä, mutta silloin tarvitaan omia käsivoimia

Venekyydit jatkuvat syyskuuhun asti. Kuumimpaan sesonkiaikaan retkeilijöiden on varauduttava jonottamaan.

Katja Juurikko

Venekuljetukset salmen yli jatkuvat tänäkin kesänä Seikkailuviikari Kari Niemen veneellä.
Venekuljetukset salmen yli jatkuvat tänäkin kesänä Seikkailuviikari Kari Niemen veneellä.

Lapinsalmen romahtaneen riippusillan kohdalla alkavat venekuljetukset ensi sunnuntaista lähtien. Metsähallitus ja Kouvolan kaupunki järjestävät venekuljetukset Seikkailuviikarit oy:n kanssa.

Salmen yli kulkeva vene liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan pelastustien laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välillä vilkkaimman kesäsesongin aikana 26.5.—11.8. kello 10-18 päivittäin. Sen jälkeen kuljetuksia on vain viikonloppuisin lauantaisin ja sunnuntaisin syyskuun ensimmäiseen päivään.

Vesistön yli pääsee kaikkina vuorokauden aikoina myös omin käsivoimin toimivalla Ketunlossilla.

— Ketunlenkki on ehdottomasti suosituin reitti Repoveden kansallispuistossa, joten venekyydit voivat ruuhkautua vilkkaina aikoina. Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitille pääsee myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta, suunnittelija Aarno Tervonen Metsähallituksesta sanoo.

Kyydit edelleen ilmaisia

Venekyyti on asiakkaille maksuton. Kuljetuksissa käytetään Seikkailuviikarin 12-paikkaista, vuokraveneeksi katsastettua ja rekisteröityä puuvenettä. Vene liikennöi vähintään 15 minuutin välein ja tarvittaessa useammin. Molemmilla laitureilla on lippu, jolla voi viestittää veneen kuljettajalle kyydityksen tarpeesta, jos alus on toisella laiturilla.

Lapinsalmelle rakennetaan uusi riippusilta kesän aikana. Tavoitteena on, että uutta siltaa kävellään syys—lokakuun vaihteessa.

Luetuimmat