Alakoulujen kirjastot saavat lahjoituksen — hanketta vetää Kouvolassa kasvanut Jari Järvelä

Katja Juurikko

3B-luokkalaiset Emilia Salmi ja Anna Laidinen sekä opettaja Raija Naukkarinen tutustuvat Mansikkamäen koulun koulukirjastoon.
3B-luokkalaiset Emilia Salmi ja Anna Laidinen sekä opettaja Raija Naukkarinen tutustuvat Mansikkamäen koulun koulukirjastoon.

Suomen Kulttuurirahaston ja Kopiosto lahjoittavat 2 miljoonaa euroa suomalaisten alakoulujen koulukirjastoille. Varoilla on tarkoitus perustaa tai parantaa koulujen omia kirjastoja.

Lukuklaani-nimisen hankkeen idea on kannustaa varsinkin 3.—4.-luokkalaisia poikia lukemaan. Tulossa on kilpailu koulukirjaston kehittämisestä tai perustamisesta. Parhaat ideat palkitaan.

Lisäksi kaikille alakouluille jaetaan noin 50 kirjan lukupiiripaketti.

Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Kouvolassa kasvanut kirjailija Jari Järvelä. Järvelän mielestä on huolestuttavaa, että suomalaiset miehet eivät ole kovin innokkaita lukijoita. Innostus lukemiseen syntyy kotona tai koulussa, jos kirjoja on saatavilla.

Järvelä muistaa hyvin omasta 3.—6. luokan koulustaan Mansikka-ahosta Kouvolassa koulukirjaston.

— Koulukirjasto oli mainio ponnistuslauta. Se oli minulle koti keskellä koulua.

Lue lisää lauantain lehdestä tai Kouvolan Sanomien mobiilisovelluksesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.