Kymen Kattokeskus hamuilee isompaa osuutta Itä-Uudenmaan kattoremonteista

Toimitusjohtaja Tuukka Toivoen osti minitalon Kouvolan asuntomessuilta. Sille pitäisi nyt löytää paikka.

Katja Juurikko

Tälle pitäisi nyt löytää uusi sijoituspaikka, tuumii Kymen Kattokeskuksen toimitusjohtaja Tuukka Toivonen minitalo Vuolaassa. Ennen sijoitusta hän aikoo tehdä muutoksia lasikattoon.
Tälle pitäisi nyt löytää uusi sijoituspaikka, tuumii Kymen Kattokeskuksen toimitusjohtaja Tuukka Toivonen minitalo Vuolaassa. Ennen sijoitusta hän aikoo tehdä muutoksia lasikattoon.

Kymen Kattokeskuksen pihalla seisova minitalo muistuttaa viime kesän asuntomessuista. Minitalossa esiteltiin Kymen Kattokeskuksen toimintaa. Kauppojakin tehtiin, toimitusjohtaja Tuukka Toivonen kertoo.

– Asuntomessut olivat ainakin meille ihan positiivinen kokemus. Järjestelyt sujuivat hyvin, osastollemme tuli asiakkaita ja myös kauppoja. Toivottavasti niin kävi muillekin paikallisille yrittäjille.

Tuusulan asuntomessuilla ensi kesänä kattokeskusta ei kuitenkaan Toivosen mukaan nähdä.

– Kouvolan asuntomessuille osallistuttiin, koska ne järjestettiin yrityksen ydinalueella.

Kattobisnes laajeni Etelä-Karjalaan ja Itä-Uudellemaalle

Kouvolassa vuonna 2007 aloittanut Kymen Kattokeskus on laajentanut toimintaansa Etelä-Karjalaan. Toimipiste on Joutsenossa, yhteistyökumppanin vuokratiloissa. Myynti ja työt hoituvat sikäläisen ryhmän voimin.

Kouvolasta käsin kattojen asennukset hoidetaan Lahtea, Päijät-Hämettä, Etelä-Kymenlaaksoa ja Itä-Uusimaata myöten. Myös myynti tapahtuu paikallisesti.

– Itä-Uusimaa on nyt se, jonne pyritään satsaamaan tänä keväänä enemmän. Se on tähän asti ollut meillä vähän pienemmällä, mutta oman myyjän kautta pyrimme saamaan aluetta vahvemmin esille.

Kattobisnes on Suomessa kilpailtu ala. Paikallisuus on hyvä keino erottautua, Toivonen sanoo.

– Paikallisuus ja se, että meillä on suomalaiset asentajat, on tärkeää paitsi meille myös monille asiakkaillemme.

Kymen Kattokeskuksella on yhteensä yli 30 työntekijää. Viimeisimmän päättyneen tilikauden liikevaihto oli noin 4, 5 miljoonaa euroa.

Kattobisnes ja kiinteistöt eri yhtiöihin

Kymen Kattokeskuksella on Kouvolan Korjalassa vajaan kahden hehtaarin tontti, jolle etsitään lisää yrittäjiä. Tilaa olisi ainakin kahdelle toimijalle, joille voitaisiin rakentaa hallitilat hyvinkin räätälöidysti, Toivonen kaavailee.

– Neuvotteluja käydään parhaillaan, mutta tällaiset asioiden toteutuminen ottaa aina aikansa.

Toivonen perusti vuonna 2018 kiinteistönhallintaa varten toisen yrityksen, Kiinteistö Toivonen oy:n.

– Ajatuksena on pitää kiinteistöpuoli erillään ydinbisneksestä. Mitään muutoksia toimintaan ei tällä järjestelyllä ole.

Kiinteistö Toivosen omistuksessa on tällä hetkellä yksi kiinteistö Kouvolassa. Viime vuonna yritys myi Haminan Summassa sijaitsevan, vajaan 4 hehtaarin maa-alueen.

Minitalolle etsitään uutta paikkaa

Toivonen on etsinyt Vuolas-minitalolle uutta sijoituspaikkaa asuntomessuista lähtien.

– Ajatuksena on, että se tulee rantaan ja vuokrakäyttöön, vaikka kesämökkityylisesti. Sehän on sellainen hotellihuone luonnon keskellä. Saunaa talossa ei ole, mutta sellaisen voi rakentaa erikseen.

Puusta ja lasista rakennetun, luontomatkailuun suunnitellun Vuolas-minitalon konseptin on kehitellyt Celt oy. Asuntomessuilla talolla oli yhteensä neljä näytteilleasettajaa, joista Toivonen lunasti sen omistamalleen yritykselle.

Ennen kuin talo siirretään uuteen paikkaan, Toivonen aikoo muuttaa sen kattolasin lämmitettäväksi.

– Talon perustukset ovat tässä samalla tontilla. Kun uusi paikka löytyy, talo saadaan nopeasti siirrettyä ja valmisteltua käyttöönottoa varten.

Minitaloista ei ole tulossa Toivoselle uutta aluevaltausta.

– Kyllähän niille voisi löytyä kysyntää varsinkin majoituskäyttöön kesällä, mutta kattohommat ovat meille se leipätyö, jossa pitäydytään. Minitalot ovat ihan oma juttunsa omine haasteineen, Toivonen tuumii.

Luetuimmat