IL: Kaksi kouvolalaisista kansanedustajista ulosottolistan kärjessä — Sheikki Laaksolla 219 000 euron velat ulosotossa, Paula Werningiltä jäi päivähoitomaksut maksamatta

Laakson ulosottorekisteri on 15 sivua pitkä. Hän aikoo selvittää pitkän piikkinsä kansanedustajan palkkioilla.

katja Juurikko

Kouvolalaiset kansanedustajat Paula Werning (sd.) ja Sheikki Laakso (ps.) ovat Iltalehden tekemässä ulosottolistalla kärkipaikoilla.
Kouvolalaiset kansanedustajat Paula Werning (sd.) ja Sheikki Laakso (ps.) ovat Iltalehden tekemässä ulosottolistalla kärkipaikoilla.

Kouvolalaisella perussuomalaisten kansanedustajalla Sheikki Laaksolla on ulosotossa 219 000 euroa. Iltalehden tekemän selvityksen mukaan Laaksolla on kansanedustajista pisin ulosottorekisteri. Se on 15 sivua pitkä ja siinä on 84 merkintää.

Laakson mukaan hänen ulosottovelkojensa taustalla on konkurssiin mennyt kuljetusliike, joka oli yhtiömuodoltaan kommandiittiyhtiö. Näin ollen Laakso on vastuussa yrityksensä veloista henkilökohtaisesti.

— Jos se olisi ollut osakeyhtiö, niin mulle ei olisi jäänyt mitään (maksettavaa), mutta nythän mulla meni talot ja hallit ja kaikki, Laakso sanoo Iltalehdelle.

Toisella kouvolalaisella kansanedustajalla, sosiaalidemokraattien Paula Werningillä on kahdeksan ulosottomerkintää. Hän on Laakson jälkeen ulosottolistalla toisena.

Werningin kahdeksan merkintää liittyvät maksamatta jääneisiin lasten päivähoitomaksuihin, joissa on hakijana Kouvolan kaupunki. Werning on maksanut kaikki ulosotossa olleet asiansa, yhteensä noin 2 000 euroa.

— Mulla oli sellainen tilanne, että talous oli tosi tiukalla ja jouduin tekemään valintoja arjessa. Tiedän mitä on, kun rahat eivät ihan riitä kaikkeen, Werning sanoo Iltalehdelle.

Kouvolan kolmannella kansanedustajalla, kokoomuksen Ville Kaunistolla ulosottomerkintöjä ei ole.