Kouvolaan ei erillistä oppilaitospastoria — ainakaan vielä

Lukas Pearsall

Kouvolan seurakuntapastori Mikko Wirtanen toimii nykyisin oppilaitospastorina muiden tehtäviensä ohella. Wirtasen toimialueella on Ksaossa ja Xamkissa noin 4400 opiskelijaa ja työntekijää.

Kouvolaan ei perusteta erillistä oppilaitospastorin virkaa. Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli asiaa keskiviikkona ja totesi, että viran perustaminen ei ole tarkoituksenmukaista.

Oppilaitospastorin viran valmistelua kuitenkin jatketaan ensi syksynä.

Viran perustamista esitti Kouvolan seurakunnan seurakuntaneuvosto. Kouvolan seurakuntapastori Mikko Wirtanen on toiminut muiden tehtäviensä ohella oppilaitostyöstä vastaavana pastorina vuoden 2016 lokakuusta lähtien.

Neuvosto linjasi tärkeäksi sen, että seurakunnat edistävät opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointia peruskouluissa, lukioissa, ammatillisessa oppilaitoksessa ja ammattikorkeakoulussa.

Siksi se on ohjaamassa ensi vuoden talousarviossa Kouvolan seurakunnalle 15 000 euron korvauksen siitä, että se tekee yhteistyötä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Kouvolan seudun ammattiopiston kanssa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.