Kuusankosken urheilukentän remontti valmistuu budjetin rajojen sisällä ja ajallaan — kyseessä 1,25 miljoonan kunnostustyö

Suuri kunnostustyö on edistynyt budjetin sisällä ja ajallaan. Kentän avajaisia suunnitellaan syyskuulle.

Tapani Olkku

Kuusankosken urheilukentän avajaisia suunnitellaan syyskuulle.
Kuusankosken urheilukentän avajaisia suunnitellaan syyskuulle.

Kuusankosken urheilukentän 1,25 miljoonan euron kunnostustyö on lähes valmis. Kouvolan kaupungin rakennuttajainsinööri Mika Helkalan mukaan hanke on ollut sikäli harvinainen, että budjetissa on tähän asti pysytty.

Kaupungin liikuntapalvelut suunnittelevat kentän avajaisia syyskuulle, mutta tarkempaa ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

— Joitakin lisätöitä on tullut, mutta on tullut hyvityksiäkin. Tällä hetkellä ennuste näyttää siltä, että lisä- ja muutostyöt eivät nosta budjettia.

Yleisurheilun ykköskenttä

Helkalan mukaan urheilukentän remontissa on loppusuora meneillään: isoja töitä ei enää ole jäljellä. Katsomoa viimeistellään, ja äänentoisto sekä sähkötyöt ovat tekeillä.

— Yleisurheilun puolella kentästä on tulossa todella ykköskenttä. Uudet juoksuratamerkinnät tehtiin keskiviikkona ja torstaina.

2 000 hengen katsomon katto on uusittu. Vanha vuotanut varttikate vaihdettiin lisätuetuksi peltikatoksi, jossa on lumiesteet ja rännit. Vanhat teräsrakenteet kunnostettiin, maalattiin ja hiottiin.

— Yksi palkki vaihdettiin, se oli toisesta päästä täysin mätä. Katsomon uudet penkit on tehty kyllästetystä lankusta, osa niistä oli lahonnut ja tikkuja täynnä. Betoniosille ei tehty mitään.

Liikuntapalvelujen päällikkö Teemu Mäkipaakkasen mukaan tarkoitus on, että jatkossa myös kuntalaiset saisivat käyttää kenttää.

— Ajatuksena on, että kenttä olisi seurojen käytössä ja sinne jaettaisiin liikuntavuoroja. Kuntalaiset voisivat myös jotenkin liikkua urheilukentällä.

Tulevat liikuntalajit kentälle ovat vielä pohdinnassa.

— Laitetaan kenttä ensin kuntoon ja mietitään sitten vuorojen jakoa.

Tapani Olkku

Vastaava mestari Pekka Lahtinen Jäämestarit oy:stä ja kaupungin rakennuttajainsinööri Mika Helkala ennakkotarkastivat kentän jo perjantaina.
Vastaava mestari Pekka Lahtinen Jäämestarit oy:stä ja kaupungin rakennuttajainsinööri Mika Helkala ennakkotarkastivat kentän jo perjantaina.

Maanantaina vastaanottokatselmus

Maanantaina 12. elokuuta on kentän vastaanottokatselmus. Mukana ovat kaupungin tilapalvelut, liikuntapalvelut, suunnittelijat ja remontin tehnyt urakoitsija Jäämestarit.

Kyseessä on Helkalan mukaan projektin viimeinen työmaakokous, vuoden päästä pidetään vielä ensimmäinen takuutarkastus. Vastaanoton jälkeen pidetään hankkeen taloudellinen loppuselvitys, jossa käydään läpi kaikki maksuerät sekä lisä- ja muutostyöt.

— Perjantaina teimme vielä pääsuunnittelijan ja urakoitsijan kanssa kentälle ennakkotarkastuksen.

Jenkkifutis siirtyy tekonurmelle

Kouvolan kaupungin liikuntapalvelu on suunnitellut, että amerikkalaista jalkapalloa ei mahdollisesti enää pelattaisi Kuusankosken urheilukentällä. Mäkipaakkasen mukaan asiaa ei ole vielä päätetty suuntaan tai toiseen.

— Tässä vaiheessa ei ainakaan vielä anneta vakiovuoroja Kuusankosken uudelle nurmelle.

Mäkipaakkanen kertoo, että amerikkalainen jalkapallo ehkä suunnataan jatkossa tekonurmille, jotka kestävät enemmän kulutusta.

— Yritämme varmaan muutenkin jatkossa keskittää tiettyjä liikuntalajeja tiettyihin liikuntapaikkoihin.

Jalkapallomaalit amerikkalaiseen jalkapalloon ovat liikuntapalveluilla tallella ja niitä aiotaan käyttää jatkossa.

— Sarkola on yksi mahdollinen kenttä lajia varten. Tarkoituksena on uusia sinnekin tekonurmi ensi vuonna, jollei tule yllätyksiä budjettiin, Mäkipaakkanen kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut