Traktoripalo levisi maastoon Haukkasuon turvekentällä Utissa keskiviikkona – Palo saatiin nopeasti hallintaan

Tulipalon pelättiin leviävän metsään.

Katja Juurikko

Paikalle Haukkasuolle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Arkistokuva.
Paikalle Haukkasuolle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Arkistokuva.

Haukkasuon turvetuotantoalueella Utissa syttyi keskiviikkona loppuiltapäivästä uhkaava tulipalo, kun traktori syttyi tuleen kesken ajon ja paloi käyttökelvottomaksi. Tulipalosta annettiin keskisuuren palon hälytys, koska traktori syttyi palamaan turvesuon reunassa ja sytytti palamaan myös turvekenttää noin 200 neliön verran.
Palon leviäminen saatiin rajattua metsän reunaan.

—Tulen leviäminen on saatu hallintaan, eikä leviämisen vaaraa enää ole, kertoo puhelimitse Haukkasuolta tavoitettu päivystävä palomestari Riku Hietala Kouvolan palolaitokselta illalla.

Traktorin syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Haukkasuolle lähetettiin sammutustöihin Kouvolan vakinaisen palokunnan lisäksi palokunnat Jokelasta, Liikkalasta ja Myllykoskelta. Sammutustöissä oli neljästä palokunnasta sammutus- ja säiliöyksiköitä sekä turvetuotantoalueen sammutusperävaunuja. 
—Turvetuottajilla on käytössä omia traktorivetoisia sammutusperävaunuja, koska pelastuslaitoksen paloautoilla ei pääse ajamaan turvesuolla. Sammutusperävaunuilla pääsee turvesuolla lähelle palopaikkaa ja ne ovat tehokkaita, Hietala kertoo.

Sammutustyöt Haukkasuon turvekentällä saadaan päätökseen keskiviikkoillan aikana, Hietala arvioi. Turvesuon vartiointia jatketaan aamuun saakka. Jälkivartiointi jää maanomistajan vastuulle.

Muokattu uutista kello 19.50. Lisätty pelastustoimelta saatuja uusia tietoja. 

Luetuimmat