Sorsapoikue kiipelissä Hansakeskuksen katolla — pelastuslaitos otti kiinni ja toimitti sorsalampeen

Juuso Lotti

Pelastuslaitoksen arvion mukaan sorsapoikueella ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia päästä alas kolmannen kerroksen kattotasanteelta.

Pelastuslaitos auttoi Kauppakeskus Hansan katolle pulaan jääneitä sorsia hädässä tiistaina iltapäivällä. Talon asukas hälytti palokunnan paikalle, koska pelkäsi että linnut nääntyvät kuumalle kattotasanteelle.

Asemamestari Timo Dadu Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että sorsaemo oli tehnyt pesän kattotasanteella sijaitseviin istutuksiin. Kolmella kuoriutuneella poikasella ei ollut mitään mahdollisuuksia päästä pois kolmannen kerroksen korkeudesta.

Timo Dadu

Palomiehet Juuso Lotti ja Jarno Ekman vapauttivat sorsapoikueen Ahlmanintien sorsalammikkoon iltapäivällä.

Palomiehet ottivat emon kiinni haavilla. Sen jälkeen poikaset poimittiin käsin ja laitettiin emon kanssa samaan pahvilaatikkoon. Poikue kuljetettiin Ahlmanintien sorsalammikolle, jossa linnut vapautettiin.

— Kaikki lähtivät uimaan. Kahden sekunnin uimakoulu meni läpi, Dadu sanoo.

Dadu arvioi, että poikue olisi nääntynyt suojattomalle kattotasanteelle, jossa ei ole sorsille ruokaa eikä juomaa. Amppelista löytyi myös kymmenkunta kuoriutumatonta munaa, mutta ne olivat jo kylmiä.

Pelastuslaitos hälytettiin Kouvolan Torikadulle tiistaina noin kello 14.15.

Juuso Lotti

Istutusten seassa olleeseen pesään jäi vielä kymmenkunta kuoriutumatonta munaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.