Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaika, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat tänään koronarajoituksista

Asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikka ja mahdollisuus käsienpesuun.

Katja Juurikko

Ravintoloiden aukioloaika- ja anniskelurajoitukset palaavat koronaa edeltävään aikaan.
Ravintoloiden aukioloaika- ja anniskelurajoitukset palaavat koronaa edeltävään aikaan.

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat koronarajoitukset päättyvät tänään. Anniskeluaika määräytyy jälleen alkoholilain mukaisesti, eikä ravitsemisliikkeiden aukioloa tai asiakaspaikkamäärää rajoiteta.

Vaikka nämä rajoitukset poistuvat, osa koronavarotoimista jää yhä voimaan. Asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikka ja mahdollisuus käsienpesuun. Tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina.

Ravintoloiden ja kahviloiden tulee myös huolehtia riittävästä etäisyydestä asiakkaiden välillä. Lisäksi ravitsemisliikkeiden on jatkossakin annettava asiakkailleen ohjeet toimintatavoista taudin leviämisen estämiseksi.

Ravintoloissa tai kahviloissa on valtioneuvoston mukaan oltava asiakkaiden nähtävillä suunnitelma siitä, miten liike toteuttaa nämä rajoitukset ja velvoitteet.

Tähän päivään asti sallittu aukioloaika on ollut iltapäiväneljästä aamukahteen ja sallittu anniskeluaika kello iltayhdeksästä aamuyhteen. Asiakkaita on saanut ottaa sisälle ravintolaan enimmillään kolme neljäsosaa ravintolan asiakaspaikoista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset