Lakkouhan alla olevissa päiväkodeissa on Kouvolassa 363 lasta, kaupunki ei järjestä varahoitoa

Lukas Pearsall

Yksityisten päiväkotien työnseisaus alkaa keskiviikkona 7.3., elleivät työntekijät ja työnantaja pääse sitä ennen sopimukseen.
Yksityisten päiväkotien työnseisaus alkaa keskiviikkona 7.3., elleivät työntekijät ja työnantaja pääse sitä ennen sopimukseen.

Yksityisen sosiaalialan lakko vaikuttaisi Kouvolassa viiteen yksityiseen päiväkotiin. Niissä on hoidossa 363 lasta. Päiväkodit varautuvat aukioloaikojen supistamisiin, ja päiväkodit ovat kyselleet myös huoltajilta, onko heillä mahdollisuutta hoitaa lapsia itse.

— Yksityiset päiväkodit ovat ilmoittaneet järjestelevänsä palveluja niin, että lakosta aiheutusi mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille, kertoo Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto.

Jos lakko toteutuu, se alkaa ensi viikon keskiviikkona. Se kestää keskiviikkoaamusta 7.3. torstai-iltaan.

Lakko koskisi Kouvolassa Touhulan ja Pilkkeen molempia päiväkoteja ja Norlandian luontopäiväkoti Pihlajaa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan esiopetus lakkopäivinä järjestyy.

Kaupunki ei ole järjestämässä korvaavaa hoitoa mahdollisen lakon ajaksi.

— Kaupungilla ei ole velvoitetta, eikä myöskään resurssia, järjestää varahoitoa, jos perheellä on varhaiskasvatuksen osalta voimassa oleva palveluseteli ja palvelusopimus yksityisen päiväkotipalvelun tuottajan kanssa, Kuusisto sanoo.

Työkiistan sovittelu jatkuu tänään tiistaina valtakunnansovittelijan johdolla. Kiistaa on etenkin palkankorotuksista ja niin sanotuista nollatuntisopimuksista.

Luetuimmat