”Lindström ajaa eri asioita ministerinä kuin mitä oli aiemmin luvannut” — Entinen puoluetoveri suomii sinisten työministeriä

Kimmo Seppälä

Työministeri Jari Lindström (sin.)  saa kärjekästä kritiikkiä entiseltä puoluetoveriltaan, kansanedustaja Leena Mereltä (ps.)
Työministeri Jari Lindström (sin.) saa kärjekästä kritiikkiä entiseltä puoluetoveriltaan, kansanedustaja Leena Mereltä (ps.)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Leena Meri (ps.) kummastelee työministeri Jari Lindströmin (sin.) puheita.

Meren mukaan työministeri Lindström raotti omaa arvopohjaansa torstaina hallituksen kyselytunnilla, jonka yhtenä keskusteluaiheena olivat hallituksen ehdotukset työsuhdeturvan heikentämisestä.

Erityisesti alle 30-vuotiaiden määräaikaisuus ilman perusteluja sai oppositiolta kiivasta kritiikkiä.

Lindström totesi, että alle 30-vuotiaana hän olisi haukkunut tällaiset hallituksen esitykset pystyyn, Meri kirjoittaa tiedotteessaan.

Meren mielestä vielä erikoisempi oli ministerin lausunto, että opposition ehdotukset nuorten työllisyyden parantamisesta ovat ihan hyviä, mutta hallituksessa hän tekee toisin.

Tiedotteessa kerrotaan Lindströmin todenneen, että hän on itsekin ollut mukana tekemässä vastaavia ehdotuksia, kun oli viime vaalikaudella oppositiossa, mutta nyt hallitus on tehnyt tällaiset päätökset.

"Rehellisyys alkoi edes nyt"

Meri ihmettelee Lindströmin puheita. Hänen mielestään tämä tarkoittaa, että koska asia ei enää koske työministeriä itseään, sama se mitä nuoret ajattelevat.

— Toteamus, että opposition ehdotukset ovat hyviä, mutta ministerinä hän päättää toisin, tarkoittaa, että hän ei siis puhunut totta ennen vaaleja siitä, mitä asioita hän ajaa. Kun hän pääsi päättämään asioista, niin takki kääntyi kokoomuksen siniseen.

Meri pitää kuitenkin hyvänä, että ministeri myönsi sanoneensa aiemmin asioita, joita ei ole edes ajatellut ajaa.

— Rehellisyys alkoi edes nyt. Vahinko vain, että äänestäjä ei voi enää perua ääntään, jonka antoi eduskuntavaaleissa Lindströmille.

Uusimmat uutiset