Asuntomessujen vaihtoehtoparkille lupa — Kouvolan rakennusvalvonta ei löytänyt alueelta mitään lupaehtojen vastaista

Messualueen vieressä sijaitsevalle parkkialueelle mahtuu lupaehtojen mukaan 1 500 autoa. Kaupungin virallinen parkkialue on Kouvolan raviradalla.

Moises Garibay

Asuntomessualueen vieressä oleva yksityisen yrittäjän vaihtoehtoparkki sai luvan tarjota messuvieraille pysäköintipalveluja.  Asuntomessut alkavat perjantaina.
Asuntomessualueen vieressä oleva yksityisen yrittäjän vaihtoehtoparkki sai luvan tarjota messuvieraille pysäköintipalveluja. Asuntomessut alkavat perjantaina.

Asuntomessujen vaihtoehtoparkki on kaikin puolin lupaehtojen mukainen.

Tähän tulokseen päätyi Kouvolan rakennusvalvonta torstaiaamuisessa viranomaistarkastuksessa. Valvontainsinööri Mikko Haaparanta antoi pysäköintipalveluja tarjoavalle yritykselle Space Supplylle luvan ottaa parkkialue käyttöön.

Haaparanta sanoo, että alueella ei ollut mitään sellaista, joka olisi herättänyt epäilyksiä. Korian Pioneeripuiston vieressä olevaan vaihtoehtoparkkiin mahtuu Space Supplyn edustajana puhuvan Juhani Mäkelän mukaan väljästi 1 500 autoa.

Kouvolan kaupungin virallinen asuntomessujen pysäköintialue on Kouvolan raviradalla noin kahdeksan kilometrin päässä messualueesta. Vaihtoehtoparkki on taas aivan messualueen vieressä.

Kaikkien kävijöiden autot eivät kuitenkaan mahdu vaihtoehtoparkkiin, joten asiakkaita riittää molempiin paikkoihin.

— Toivomme, että kaikille riittää asiakkaita. Vaihtoehtoparkki on palvelua. Kaupungin pitäisi ottaa pikemminkin ilo irti siitä, että tällainen lähiparkki on vieraiden käytössä. Tämä on mahdollisuus eikä suinkaan uhka, Mäkelä sanoo.

Asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi myöntää, että vaikka kilpailijan ilmestyminen on toisaalta kiusallista, on asiassa omat hyvät puolensa.

— On hyvä, että messualueen lähellä on vaihtoehto sille, että autot pysäköitäisiin katujen varsille.