Mitä kuuluu? -soitoista tullut Kouvolan iäkkäiltä hyvää palautetta: "Lähes kaikki vastaajat kiittelivät, kun kaupunki huolehtii heistä"

Kolmannes toivoo, että heille soitetaan uudestaan.

Toni Tervo

Mitä kuuluu? -soittorinki on tavoittanut jo yli tuhat kasikymppistä tai vanhempaa kouvolalaista.
Mitä kuuluu? -soittorinki on tavoittanut jo yli tuhat kasikymppistä tai vanhempaa kouvolalaista.

Yli 80-vuotiaat kouvolalaiset ovat ottaneet hyvin vastaan kaupungilta tulleet puhelut, joissa on kyselty kuulumisia.

Soittoringin soittajien mukaan vanhukset ovat olleet hyvin ilahtuneita kaupungin yhteydenotosta ja siitä, että heistä ollaan kiinnostuneita.

Puheluihin vastanneet iäkkäät kouvolalaiset ovat olleet poikkeusajan palveluun tyytyväisiä. Joka kolmas toivoo, että heille soitetaan uudestaan poikkeusolojen jatkuessa.

Jo yli tuhat soittoa

Soittoringissä on mukana noin sata henkilöä, joista kolmannes vapaaehtoisia. Enimmät soittajat ovat Kouvolan seurakuntayhtymän työntekijöitä.

Soittorinki on tehnyt 16. huhtikuuta mennessä 1 157 soittoa. 93 prosenttia vastanneista on kertonut pärjäävänsä hyvin omassa kodissaan.

Soittoringin puheluissa on kuultu joitain yksittäisiä avuntarpeita. Näistä on ilmoitettu eteenpäin kaupungin asiointipalveluun.

Soittajat tyytyväisiä palautteeseen

Soittoringin soittajat ovat kokemukseensa tyytyväisiä. Saadun palautteen perusteella vanhusten kanssa on mukava jutella, vaikka joskus huono kuulo luurin toisessa päässä haittaa keskustelua.

– Kaikki vanhukset olleet iloisia soitosta ja kiitollisia tästä kaupungin palvelusta, eräs soittoringin vapaaehtoisista kuvailee kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

– Lähes kaikki vastaajat kiittelivät, kun kaupungin puolesta huolehdittiin heistä, kertoi toinen vapaaehtoinen saamastaan palautteesta.

Kolmas soittoringin soittaja oli todella kiitollinen saadessaan olla mukana tällaisessa poikkeusajan projektissa.

– Kiitos kun sain olla mukana tässä! Oli todella etuoikeus saada soitella näille senioreille, monet juttelivat pitkään, tunsin todella olevani tärkeä, kun sain kuunnella heitä.

Soittoja yli 80-vuotiaille kaupunkilaisille

Mitä kuuluu? -puheluilla halutaan selvittää, onko vanhuksella kotona kaikki hyvin vai tarvitseeko hän jonkinlaista apua tai tukea. Soittajat kyselevät myös vanhusten kiinnostusta liikunta- ja kulttuuripalveluihin.

Lisäksi yli 70-vuotiailla kouvolalaisilla on mahdollisuus pyytää kauppa- ja apteekkiasiointipalvelua. Palvelupuhelin päivystää arkisin kello 9-17. Palvelun numero on 020 615 5299.

Mitä kuuluu? -soittorinkipalvelu on Kouvolan kaupungin ja Kymsoten yhteinen palvelu iäkkäille kaupunkilaisille, jotka eivät ole Kymsoten kotihoidon, asumisen tai muiden palveluiden piirissä. Kouvolassa asuu 4517 tällaista henkilöä.