Kaksi rakennusta ja 300 kania tuhoutuivat tulipalossa Iitissä – Kun raju tulipalo huomattiin, mitään ei ollut enää tehtävissä niiden pelastamiseksi

Marjo Latvanen

Kaksi rakennusta ja 300 kania tuhoutuivat tulipalossa Iitissä – Kun raju tulipalo huomattiin, mitään ei ollut enää tehtävissä niiden pelastamiseksi

Kaksi rakennusta on tuhoutunut tulipalossa Iitissä maanantaina. Toisessa rakennuksessa oli 300 kania. Ne kuolivat tulipalossa, joka huomattiin vasta, kun liekit löivät jo rakennuksen räystään alta.

Päivystävä palomestari Mika Ruokolainen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että rakennukset olivat täyden palon vaihessa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Omistaja oli huomannut palon niin myöhäisessä vaiheessa, että mitään ei enää ollut tehtävissä tuotantoeläinten pelastamiseksi. Kun pelastuslaitos ehti paikalle, hirsi- ja lautarakenteiset rakennukset olivat sortuneet maan tasalle.

Yli sadan neliömetrin kokoinen tuotantorakennus sekä vieressä ollut noin 25–30 neliön kokoinen varastorakennus tuhoutuivat palossa kokonaan. Ne sijaitsivat alle kymmenen metrin päässä toisistaan.

Lähellä, tien toisella puolella oli myös vanha, hirsinen rakennus, joka on kesäasunto. Ruokolainen kertoo, että senkin nurkka ehti jo tummua, mutta pelastuslaitos sai se pelastettua.

Sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat Ruokolaisen mukaan useita tunteja.

Hälytys Keisarintielle tuli kello 16.53.

Uutista on päivitetty kello 18.50. Lisätty tieto kanien kuolemista ja lisätietoa tulipalosta.