Kouvolan Sanomat Matkamessuilla: Tykkimäen huvipuisto luopuu aluemaksusta — Visit Kouvolan osastolla on Matkamessuilta livelähetys, katso täältä mitä messuilla tapahtuu juuri nyt

Kouvola on edustavasti esillä Matkamessuilla Helsingissä.

Lukas Pearsall

Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1986.
Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1986.

Tykkimäen huvipuisto ei peri enää ensi kesänä viiden euron aluemaksua. Maksu on peritty niiltä, jotka eivät ole ostaneet ranneketta. Aluemaksun hinta on sisältynyt rannekkeen hintaan. Rannekkeiden hinnat pysyvät ensi kesänä ennallaan.

Toimitusjohtaja Sakari Pasasen mukaan aluemaksun poistuminen palvelee nimenomaan kouvolalaisia. Muualta tulevat ostavat yleensä rannekkeen.

Tykkimäki luopuu aluemaksusta vasta nyt, koska maksulla on ollut kannattajiakin. Maksu on pitänyt Pasasen mukaan huvipuistoalueen rauhallisena ja turvallisena. Lapset on uskallettu laskea omatoimisesti liikkeelle.

— Tästä turvallisuudesta emme jatkossakaan tule tinkimään. Lisäämme nimenomaan alueen valvontaa.

Pasasen mukaan aluemaksun poistuminen antaa mahdollisuuden poiketa huvipuistoon vain käymään. Hän uskoo, että siitä hyötyvät nimenomaan kouvolalaiset käyttäjät.

— Asiakkaita on nyt tässä asiassa kuultu.

Katja Juurikko

Sakari Pasanen testasi viime kesänä uutta Endevouria.
Sakari Pasanen testasi viime kesänä uutta Endevouria.

Kouvolasta paljon esillä Matkamessuilla

Tykkimäki valmistautuu tulevaan kesään esittelemällä uutuuksiaan Helsingissä huomenna yleisölle avautuvilla Matkamessuilla.

Uutuutena huvupuistoon avataan teemoitettu 9-reikäinen minigolfrata. Minigolfia voi pelata laitelipun hinnalla. Ford-raitti ja Seikkailumaata uudistuvat. Muun muassa Kummitusjuna ja Karkkimaa saavat uuden teemoitetun julkisivun, Pasanen kertoo. Ensi kesänä jatkuvat torstai-iltojen konsertit.

— Emme modernisoi liikaa, vaan haluamme, että puistomaisuus säilyy.

Tykkimäki investoi viime kesänä miljoonaa euroa Endeavouriin. Sen vetovoimaan puisto luottaa edelleen. Viime vuonna huvipuiston investoinnit olivat yhteensä kaksi miljoonaa euroa.

Perjantaina yleisölle aukeavilla Helsingin Messukeskuksen Matkamessuilla Kouvola on esillä näyttävästi. Muun muassa Visit Kouvolalla on livelähetys messuilta sunnuntaihin saakka. Katso lähetystä täältä.

Tapani Olkku

24336230.jpg

Yksi mies komentokeskuksessa

Livelähetystä ohjaa yksi mies, Kinnon Reijo Saksa.

Mies on vetäytynyt omaan komentokeskukseensa Kouvolan messuosaston keskellä Helsingin messukeskuksessa. Pöydällä Saksalla on läppäri ja vieressä tabletti, josta hän seuraa, miltä ulospäin lähtevä livekuva näyttää.

Livelähetyksen idea on paitsi syöttää verkkoon kuvaa ja tunnelmaa messuosastolta, myös lähettää haastatteluja ja ujuttaa väliin Kouvolan markkinointivideoita. Saksa kuvaa ja editoi haastattelut paikan päällä.

— Viime viikon olen tätä valmistellut, eilen keskiviikkona tulin tänne ja olen sunnuntaina loppuun saakka.

Tarvittaessa kuvaa voi ohjata etänä muualtakin käsin.

— Tämä on tällainen yhden miehen tv-asema, Saksa sanoo ja naurahtaa.