Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Jari Lindströmin työllisyysaloitetta osatyökykyisten saamiseksi työelämään — Aloitteen taustalla olevassa selvityksessä paljon valtion ja Kymsoten vastuulle kuuluvia keinoja

Katja Juurikko

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina valtuutettu Jari Lindströmin (sin.) aloitetta.
Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina valtuutettu Jari Lindströmin (sin.) aloitetta.

Valtuutettu Jari Lindströmin (sin.) aloitetta osatyökykykyisten saamiseksi työelämään käsitellään maanantaina kaupunginhallituksessa.

Kaupunginhallituksen esityslistalla on vedetty yhteen se, mitä Kouvola on jo aloitteen osalta tehnyt. Työllisyyspäällikkö Kristiina Salo sanoo, että aloitteen taustalla olevassa selvityksessä on paljon valtion ja Kymsoten vastuulle kuuluvia keinoja.

— Olemme listanneet vastaukseen sen, mitä kaupunki pystyy tekemään. Kokonaisuudessa on paljon sellaisia pähkinöitä purtavaksi, joihin kaupungin hampaat eivät riitä.

Kouvola on valmistellut kuluvan vuoden aikana muun muassa Miniduuni-konseptia yhdessä Parikin ja Ksaon kanssa. Toiminnan on määrä alkaa ensi vuoden alussa, jos siihen saadaan rahoitus.

Kaupunki on mahdollisesti myös mukana työllisyyden kuntakokeilussa. Kaupunginhallitus päättää maanantaina, hakeeko Kouvola pääministeri Antti Rinteen (sd.) valmistelemaan työllisyyden kuntakokeiluun.

Mikäli kaupunginhallitus päättää kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisesti, kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle Lindströmin valtuustoaloitteen olevan loppuunkäsitelty.

Juttua on päivitetty 17.11. kello 21.37. Tarkennettu viimeistä lausetta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset