Neljä kouvolalaista esittää toiveensa presidentille — ”Toivon, ettei presidentti ole vain kohteliaasti hiljaa”

Pinnan alla on paljon eriarvoisuutta ja yksinäisyyttä. Tähän asiaan maan johtajan soisi ottavan kantaa niiltä osin kuin rooli ja tehtävä sen mahdollistavat, sanoo SPR:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja.

Lukas Pearsall

Sauli Niinistö sai terveisiä Kouvolasta.
Sauli Niinistö sai terveisiä Kouvolasta.

Camilla Relander

Kouvolan nuorisovaltuuston puheenjohtaja

— Toivon, että presidentti osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun eikä ole vain kohteliaasti hiljaa. Lisäksi toivon, että hän nostaisi aiheita keskusteluun. Esimerkiksi nuorisotyöttömyys ja nuorten syrjäytyminen ovat aiheita, joihin hän voisi ottaa enemmän kantaa.

Sauli Niinistön valinta jatkokaudelle ei ole mikään ongelma, vakka en häntä äänestänytkään. Hän on hoitanut hommansa hyvin edelliset kuusi vuotta.

Olisi hienoa, jos Niinistö voisi jollain tavalla avata nuorille sen, ettei politiikka ole etäinen ja pelottava asia.

Tiina Heikkilä

Camilla Relander
Camilla Relander

Marita Toikka

Kouvolan kaupunginjohtaja

— Toivoisin presidentin ottavan kantaa entiseen tapaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Uskoisin, että hän pysyy virkatehtävissään ja pyrkii vaikuttamaan näihin asioihin. Sisäpoliittiset ulostulot eivät kuulu presidentin tehtäviin. Kansansuosio on osoitus siitä, että Niinistö on hoitanut tehtävänsä vakaasti. Nyt julkisuudessa ei ollut sellaista Pekka Haavisto -huumaa, mutta silti hänen kannatuksensa oli hyvä. Mutta nämä Laura Huhtasaaren uuden normaalin -heitot. En voida puhua normaalista, sillä kannatus on näin pieni.

Katja Juurikko

Marita Toikka
Marita Toikka

Risto Uotila

Tukipuu ry:n työ- ja yksilövalmentaja

— Toivoisin Niinistön kiinnittävän huomiota syrjäytymiseen, ettei tämä maa jakaudu kahtia: menestyjiin ja putoajiin. Presidentti pystyy vaikuttamaan arvojohtajana pitämällä asiaa vahvasti esillä. Hänellä on merkittävä asema, vaikka poliittista valtaa onkin karsittu. Ulkopolitiikka, liittoutumattomuus ja EU eivät puhuttele vähävaraisia.

Toivon, että Niinistö ottaisi vahvemman roolin kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien puolustajana. Hän on ollut aika varovainen. Neuvottelupöydissä hän voisi tuoda Suomea enemmän esille.

Maria Riihelä

Risto Uotila
Risto Uotila

Arja Vainio

SPR Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja

— Toivoisin arvojohtamista. Meillä on monia hyviä merkkejä ilmassa, mutta siitä huolimatta haluaisin, ettei Niinistö katsoisi pelkkää isoa kuvaa. Pinnan alla on paljon eriarvoisuutta ja yksinäisyyttä. Tähän asiaan maan johtajan soisi ottavan kantaa niiltä osin kuin rooli ja tehtävä sen mahdollistavat. Ihmiset ovat varmasti hämmennyksissä, miten asiat asettautuvat sote-uudistuksen jälkeen. Silloin tarvitaan luottamusta valavaa henkistä johtajaa. Toivon presidentin vaikuttavan siihen, että meidän yhteinen maapallo säilyisi tuleville polville.

Lukas Pearsall

Arja Vainio
Arja Vainio