Kouvolassa tehtiin tällä viikolla putkitöitä keskellä yötä — harvinainen tilanne, sanoo Kouvolan Vesi

Kai Skyttä

Vesijohtoverkoston korjaus- ja liitostöistä valtaosa tehdään päivisin, mutta joskus työt ajoitetaan yöhön jos sitä kautta vedenkäyttäjille koituu vesikatkosta vähemmän häiriötä.
Vesijohtoverkoston korjaus- ja liitostöistä valtaosa tehdään päivisin, mutta joskus työt ajoitetaan yöhön jos sitä kautta vedenkäyttäjille koituu vesikatkosta vähemmän häiriötä.

Kouvolan Vesi on tehnyt tällä viikolla putkistotöitä keskellä yötä. Töitä tehtiin tiistain vastaisena yönä sekä Tuohikotissa että Kouvolan Pikku-Palomäessä. Maanteiden asfaltointityöt ovat tuttu juttu, mutta öiset putkityöt kuulostavat eksoottiselta. Niitä tehdään kuitenkin tarpeen mukaan, kertoo verkoston kunnossapitovastaava Jan Mänttäri Kouvolan Vedeltä.

— Kyse on tapauskohtaisesta toiminnasta, Mänttäri sanoo.

Molemmissa tämän viikon tapauksissa oli kyse siitä, että öisin tehtävät työt aiheuttivat asukkaille vähemmän haittaa kuin jos ne olisi tehty päivällä.

— Aina kun korjataan esimerkiksi vesijohtoja, tietty verkoston osa joudutaan sulkemaan.

200 asuntoa ilman vettä

Pikku-Palomäessä kyse oli perjantaina havaitusta vesijohtovuodosta. Sen korjaamisen ajaksi vedentulo katkaistiin noin 200 asunnolta.

Asuntojen suuren määrän vuoksi vuotoa ei korjattu heti vaan vasta kun vesikatkosta saatiin tiedotettua asukkaille, kertoo rakentamisen ja saneerauksen vastaava mestari Markku Haapasilta.

Korjaustyö alkoi maanantaina iltakymmeneltä. Putki oli korjattu puoli kahdelta yöllä, ja kahdelta vesi juoksi taas normaalisti.

Tuohikotissa parannetaan koko vesijohtoverkostoa. Siihen liittyen maanantaina tehtiin liitostöitä, joiden ajaksi vedenjakelu jouduttiin katkaisemaan koko kylästä.

Myös Tuohikotissa vedenjakelu saatiin käyntiin aamuyöllä.

Suurin osa töistä päivisin

Pääsääntö on edelleen se, että korjaus- ja liitostyöt tehdään päivisin. Mänttärin mukaan yötöitä tehdään ”minimaalisen vähän”, joitakin kertoja vuodessa.

Uusia yöurakoita ei tällä hetkellä ole tiedossa.

Kaiken kaikkiaan kuluva talvi on ollut vesilaitokselle tavanomainen, Mänttäri sanoo. Lunta on ollut vähän, mutta vastineeksi kovat pakkasetkin ovat puuttuneet.

— Ihan normaalia talvitoimintaa. Välillä jotkut paikat vähän jäätyvät.