Carea haluaa lahjoittaa huonokuntoisia rakennuksia myös Kotkalle — Kouvolassa aiotaan kieltäytyä

Raimo Eerola

Carean Kotkassa omistamissa asuintaloissa on vuokralaisia. Talot kaipaavat peruskorjausta.

Carea on tarjoamassa sote- ja maakuntauudistuksen myötä tarpeettomiksi käyviä kiinteistöjään myös muille jäsenkunnille kuin Kouvolalle. Kotkassa lahjoitus koskisi keskussairaalan takana olevia kolmea asuinkerrostaloa ja kahta rivitaloa, jotka rakennettiin yhtä aikaa keskussairaalan kanssa 1960-luvun lopulla henkilökunnan työsuhdeasunnoiksi.

Carean kiinteistöyhtiön Kastek Oy:n toimitusjohtajan Seppo Pajarin mukaan asuintalot ovat melko huonokuntoisia ja vaativat peruskorjausta. Tällä hetkellä niissä on vuokralaisia. Osa asunnoista on vuokrattu Kotkan vastaanottokeskukselle.

Pajarin mukaan talojen peruskorjauksesta ei ole tehty minkäänlaista kustannusarviota. Kysymys on rakennusten kohtalosta on odottanut ratkaisuaan.

Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen ei osaa vielä sanoa, miten Kotkan kaupunki suhtautuu Carean tarjoukseen.

Kouvolassa Carea haluaa lahjoittaa Pohjois-Kymen sairaalan tontin ja alueella olevat rakennukset kaupungille psykiatrista sairaalaa lukuun ottamatta. Kouvolan talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsell on sanonut, ettei kaupungilla ole mitään aikeita ottaa vastaan kaikkia maa-alueita ja huonokuntoisia kiinteistöjä.

Eija Anttila, Kimmo Puhakka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.