Nissanin edustus Kouvolassa Ympäristön Autolta Autosalvalle, siirtymäaika kestää vuoden

Kummankaan ketjun edustajat eivät odota välittömiä vaikutuksia työntekijöiden määrään.

Katja Juurikko

Nissanin edustuksen saanut Kouvolan Autosalpa myy ennestään kolmea muuta automerkkiä. Kuva viime vuodelta.

Nissan-automerkin edustus siirtyy Kouvolassa Ympäristön Autolta Autosalvalle. Toimitusjohtaja Marjukka Sirén kertoo uuden myyntipisteen avautuvan Autosalvan Kaitilankadun liikkeeseen tammikuun loppupuolella.

— Nissan on uudistanut näkemystään siitä, miltä myymäläalueen tulee näyttää. Meille rakennetaan uusimman ideologian mukaiset tilat: lattiat, valaistus, kalustus, sisäänkäynti.

Autosalvalla on ennestään Nissanin jälleenmyynti ja huolto Kotkassa ja Keravalla.

Autokaupan toimialajohtaja Ilkka Isotalo Kymen Seudun Osuuskaupasta kertoo Nissanin edustuksen päättyvän Ympäristön Autossa vasta noin vuoden pituisen siirtymäajan jälkeen.

— Vuoden päästä eteen tulevia asioita on vaikea ennakoida, mutta näillä näkymin yhden edustuksen poistuminen ei vaikuta työntekijöiden määrään.

Autosalvan Sirénin mukaan yrityksellä saattaa olla tarvetta uusille myyjille ja huoltotyöntekijöille, kun Nissanin myynti saadaan kunnolla käyntiin.

Kouvolan Autosalvalla on Nissanin lisäksi Volvon, Dacian ja Renaultin edustus. Ympäristön Auton Kouvolassa myytäviä merkkejä ovat Ford, Kia, Mitsubishi ja Peugeot.