Valkealan ABC täysremonttiin elokuussa – Uudistuksen hintalappu on 3,6 miljoonaa euroa

Katja Juurikko

Valkealan ABC remontoidaan kokonaan. Arkistokuva on vuodelta 2017.
Valkealan ABC remontoidaan kokonaan. Arkistokuva on vuodelta 2017.

Kymen Seudun Osuuskauppa KSO aloittaa uudistustyöt ABC Valkealan kiinteistössä elokuussa. Koko kiinteistö peruskorjataan täysin talotekniikkaa ja miljöötä myöten, KSO kertoo tiedotteessaan. Myös Alkon myymälä päivitetään uusimman konseptin mukaiseksi.

Mittarikentän uudistyöt alkoivat keväällä ja valmistuvat kesäkuun alussa. Koko remontin arvioitu valmistumisaika on marraskuussa ja sen kustannusarvio on 3,6 miljoonaa euroa.

– ABC Valkealan kiinteistötekniikka sekä market- ja ravintolakalusteet ovat tulleet elinkaarensa päähän, joten uudistus on tarpeen tehdä tässä kohtaa, KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä sanoo tiedotteessa.

– ABC Valkeala sijaitsee hyvällä paikalla vilkkaan valtatien varrella ja palvelee erinomaisesti niin matkailijoita kuin lähialueiden asukkaitakin. Haluamme myös jatkossa tarjota heille nykyaikaisen ja monipuolisia palveluita tarjoavan liikenneaseman, jossa asiointi sujuu helposti.

KSO harkitsi aiemmin Valkealaan myös uudisrakennusta, mutta luopui ajatuksesta viime vuonna liian korkeiden kustannusten vuoksi.

Uutiseen lisätty aiempi suunnitelma uudisrakennuksesta kello 20.53.

Uusimmat uutiset